25 / 04 / 2024

Kadıköy belediye binası çalıntı çıktı!

Kadıköy belediye binası çalıntı çıktı!

Kadıköy Belediyesi’nin rutin denetimlerini gerçekleştiren Sayıştay, CHP’li belediyenin, Büyükşehir Belediyesi ve hazineye ait çok değerli arazileri işgal ettiğini tespit etti.



Kadıköy Belediyesi’nin rutin denetimlerini gerçekleştiren Sayıştay, CHP’li belediyenin, Büyükşehir Belediyesi ve hazineye ait çok değerli arazileri işgal ettiğini tespit etti. CHP’li belediyenin Başkanlık Binası’nın da ‘işgal’ edilmiş bu arsalar üzerine inşa edildiği ortaya çıktı. Kamu arazilerini işgal etmekle de yetinmeyen CHP’li Kadıköy Belediyesi, buralara intifa hakkı ve inşaat izni olmadan kaçak binalar yaptı. Bunların arasında Başkanlık Binası da bulunuyor. Konuyu gündeme getiren 2015 Sayıştay Denetim Raporu’nda, “Belediyenin kendi mülkiyetinde bulunmayan bir yere kanunlarda öngörülmüş (tahsis, kamulaştırma, satın alma vb.) işlemler yapılmaksızın inşaat yapılmasının hukuki olmadığı” kaydedildi.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DAVA açacak!


Sayıştay Raporu’nda, kamu arazilerini işgal eden Kadıköy Belediyesi’ne Büyükşehir Belediyesi ve hazine tarafından bir dava açılması durumunda, CHP’li belediyenin davayı kaybetme ve söz konusu arsaların Kadıköy’ün en değerli yerlerinde olması sebebiyle yüksek miktarda tazminata mahkum olma ihtimalinin de oldukça yüksek olduğu tespitine yer verildi. Kendisine ait olmayan parselleri işgal ettiğini kabul eden CHP’li Belediye ise, Büyükşehir Belediyesi’ne söz konusu parsellerin ‘bedelsiz devri’ için başvuruda bulundukları, ancak bir yanıt alamadıkları savunmasında bulundu. Sayıştay da satın alma ve anlaşma yolunun denenmesi gerektiği uyarılarında bulundu.


Yeni Akit 


Geri Dön