19 / 04 / 2024

Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı askıya çıkarıldı!

Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı askıya çıkarıldı!

Kadıköy Belediyesi, Caddebostan Kirazçıkmazı Sokak ile Caddebostan İskele Sokak arasında atıl durumdaki tenis kortlarının bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli imar planını askıya çıkardı. İşte Caddebostan tenis kortları alanı hakkında detaylı bilgiler...



Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı askıya çıkarıldı!


Kadıköy Belediye Başkanlığı, Caddebostan Mahallesi'nde Kirazçıkması Sokak ile Caddebostan İskele Sokak arasındaki şu an atıl durumda olan tenis kortlarının bulunduğu alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planını ilanen askıya çıkardı. 



Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı askıya çıkarıldı!



Kadıköy Belediyesi, Caddebostan Mahallesi, 106/4 pafta, 368 ada , 47 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Tadilatı teklifinin 15 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylandığını açıkladı. 


Kadıköy Belediye Başkanlığı'nda 25 Haziran 2014 Çarşamba günü ilanen askıya çıkarılan imar plan tadilatı, 25 Temmuz 2014 Cuma tarihinde kadar askıda kalacak. 


Marmaray İbrahimağa İstasyonu imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!



Kadıköy D-100 Güneyi Revizyon İmar Planı askıya çıkarıldı! Detaylar için tıklayın!


Kadıköy Caferağa'daki Bayata Köşkü'nün imar planı askıda! Detaylar için tıklayın!



Caddebostan tenis kortları ne olacak?


Caddebostan Mahalle Muhtarlığı'ndan edindiğimiz bilgilere göre belirtilen alanda şu an atıl durumda olan tenis kortları bulunuyor. Milli Emlak'a ait olan arazi, geçtiğimiz yıllarda özel bir firmaya kiralandı ancak tenis kortu alanı bir süredir kullanılmıyor...


Caddebostan tenis kortları sahası, 1/1000 ölçekli imar planına göre kamu kullanımı dışında kullanılamayacak.


Plan notları!


1- Plan tasdik sınırı. Caddebostan Mahallesi 106/4 pafta 368 Ada 47 Parsel sınırıdır. 


2- Tasdik sınırı içindeki alan, kısmen  max TAKS: 0,35 Nmax: 12,50 m yapılanma şartlarında ilköğretim tesisi alanı, kısmen park alanı ve yoldur. 


3- İmar planlarına uygun olarak yola ve park alanına gerekli terk işlemleri yapılacaktır. 


4- İstanbul Otopark Yönetmeliği'ne göre uygulama yapılacaktır. 


5- Uygulama aşamasında UTK Kararı alınacaktır. 


6- Açıklanmayan hususlarda mer'i 1/1000 ölçekli Kadıköy Merkez E-5 (D-100) Otoyolu Ara Bölgesi Uygulama İmar Planı lejandı ve notları ile Mer'i İmar Yönetmeliği geçerlidir. 


7- Plan tasdik sınırı içinde kalan alanda kamu kullanımı dışında kullanım yer alamaz. 



Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı askıya çıkarıldı!



İmar durumu! 


Kadıköy Belediyesi'nin imar kayıtlarında Caddebostan Mahallesi, 106/4 pafta, 368 ada , 47 parsele ilişkin bilgiler şöyle;


"İmar Durumu ve inşaat şartları mer'i imar planı ve imar mevzuatına uygun olarak boş arsa için aşağıda gösterilmiştir. Bu imar durumu ile yalnız proje tanzim ettirilebilir. İnşaat yaptırılamaz. İmar planında ve mevzuatta bir değişiklik olursa hiçbir hak iddia edilemez. Proje ile müracaat arasında İSKİ Genel Müdürlüğünce tasdikli fosseptik veya kanal projesi, tapudan alınacak röperli kroki, Harita şefliğinden alınacak İmar İstikamet Rölevesi, alınacaktır. Blok ebatları, ön arka ve komşu bahçe mesafeleri, tabii zemin ve yol kotları ile icabeden yerlerden muhtelif en boy kesitleri, ısı yalıtım projesi ve raporu eklenecektir.


Mer'i İmar Planı: 11.05.2006 tt.li uygulama imar planında plan notu ilavesi -1/1000(15.5.2014)

Kadıköy Merkez E-5 (D100) Otoyolu Ara Bölgesi Uygulama İmar Planı ve Plan Notları ile Lejand Tadilleri - 1/1000(11.5.2006)


Not- Parselde tescilli eski eser bina/ tescilli ağaç bulunması veya tescilli bina parseli komşuluğunda kalması halinde K.T.V.K. Kurulu' ndan görüş alınmadan uygulama yapılamaz. 

- *25.05.2010 t.t.li 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planında İlköğretim Alanı ve Yeşil Alan'da kalmaktadır."


Kadıköy Caddebostan tenis kortlarının imar planı için tıklayın!


Geri Dön