24 / 04 / 2024

Kadınlar en çok kentsel dönüşümü merak ediyor!

Kadınlar en çok kentsel dönüşümü merak ediyor!

Kağıthane’de her yıl düzenlenen Kadın Kent Gönüllüleri toplantıları bu yıl da ilçenin çeşitli mahallelerinde devam ediyor. Kadınların en çok merak ettiği konunun kentsel dönüşüm olduğu gözlendi.



Kadınların en çok merak ettiği konunun kentsel dönüşüm olduğu gözlendi. Konuyu değerlendiren Başkan Fazlı Kılıç, şehri kadın bakış açısıyla şekillendirmeyi amaçladıklarını belirterek Kadın Kent Gönüllüleri toplantılarında en çok konuşulan konuların başında artık kentsel dönüşümün geldiğini söyledi. Başkan Kılıç; ‘’ Bundan 10 yıl önce kadınlarla yaptığımız kent gönüllüleri toplantılarında genelde mahallelerine park, sağlık ocağı yapılması veya yolun asfaltlanması konuları konuşulurdu. İstekleri bu yöndeydi. İlçedeki eğitim, sağlık, sosyal donatı ve ulaşım alanlarında ihtiyaçları giderdikten sonra özellikle son yıllarda kentsel dönüşümü konuşmaya başladık.  Kadınlar evlerinin yenilenmesi konusunda erkeklerden daha hevesli.’’ dedi.


Ada Bazlı Dönüşümlere İlgi Yoğun

Kentsel dönüşüm konusunda ada bazlı dönüşümlere kadınların ilgisinin yoğun olduğunu belirten Başkan Kılıç; ‘’ ”Kağıthane’nin %60’ı yani 107 bin bağımsız bölüm kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Vatandaş eğer binasını tek başına yenilemek isterse ona imar artışı vermiyoruz ama komşularıyla birlikte birkaç binadan oluşan ada bazlı kentsel dönüşüm yaptırmak isterse ona biz de %30’luk bir imar artışı veriyoruz. Burada şöyle bir şart koşuyoruz; yeni yapılacak bina arsanın %40’ını kapsayacak geri kalan %60’lık kısımda yeşil alan, park ve otopark olacak. Kağıthaneli kadınlar da özellikle çocukları için park ve yeşil alanları önemsiyorlar. Hem sağlam ve modern evlere sahip oluyor, hem evi değerleniyor hem de imar artışı imkanından yararlanarak daha çok ev sahibi olabiliyorlar. Bizden aldıkları bilgiyle eşini ve komşusunu ada bazlı dönüşüme ikna etmesi de kolaylaşıyor. Kağıthane’de son yıllarda yaşanan kentsel dönüşüm atağında kadınların rolü büyük.’’ şeklinde konuştu.


Ada Gazetesi


Geri Dön