19 / 04 / 2024

Kadınlara devletten bir destek! 4 bin 125 liraya kadar veriliyor

Kadınlara devletten bir destek! 4 bin 125 liraya kadar veriliyor

Kadınlara çok fazla kalemde destek ödemesi sağlanıyor. Dul yardımı da ödenen destekler arasında yer alıyor. Şartları yerine getiren kadınlara devlet tarafından nakit olarak sosyal yardım ödemesi sağlanıyor. Peki, dul ve yetim aylığından kimler faydalanabiliyor? İşte şartlar...



Devlet tarafından iş hayatında olan veya çalışma fırsatı yakalayamayan kadınlara devlet tarafından destek ödemesi veriliyor. Eşinden ayrılmış, boşanmış, dul kalmış kadınlar için devletin vermiş olduğu yardımlar bulunmakta. Sağlanan destek ödemesi için başvuru şartları merak ediliyor. İşte, dul ve yetim aylığı için başvuru koşulları...

'Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı milyonlarca hak sahibi tarafından merak edilmekte. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranını yüzde 30'a yükselttiklerini duyurdu. Hal böyle olunca memur ve emekli zammına endeksli olan dul ve yetim aylığı da yükselmiş oldu. Peki, 2023 Ocak dul ve yetim maaşı kaç lira?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön