19 / 04 / 2024

Kadir Topbaş: Avcıları ulaşım ağlarıyla donatıyoruz!

Kadir Topbaş: Avcıları ulaşım ağlarıyla donatıyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İstanbul'un en güzel ilçelerinden olan Avcılar'ı ulaşım ağlarıyla donatıyoruz'' dedi.



AK Parti Avcılar İlçe Başkanlığının 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında düzenlendiği "Avcıların Kararı Net, Oyları Evet" isimli halk buluşması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Trafiğe kapalı İstanbul Caddesi üzerinde düzenlenen programda protokol üyeleri tarafından vatandaşlara referandum çalışmaları ve anayasa değişiklikleri hakkında bilgiler aktarıldı. Vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Başkan Kadir Topbaş, program kapsamında yaptığı konuşmada Avcılar özelinde yapımı tamamlanan ve projeleri hazırlanan yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Başkan Kadir Topbaş, programın sonunda ise vatandaşlara karanfil dağıttı.


"İDO iskelesinden üniversiteye kadar füniküler programa aldık"


İstanbul Caddesinde düzenlenen halk buluşmasında Avcılar Sahil projelerini açıklayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Sahilleri sizler biliyorsunuz eskiden ne haldeydi, önce inemezdiniz, şimdi ne hale geldi. Sahilde yapılan bazı çalışmalar devam edecek. Ayrıca Avcılar sahilini Florya gibi çitlerle çevireceğiz. Çevrede gece saatlerinde rahatsızlıkların olduğu haberleri bizlere geldi, çevrede olumsuzluk olmasın diye bunu yapacağız. İDO iskelesinden Üniversitenin bulunduğu yere füniküler programa aldık. Yani sahile inmek ve çıkmak artık zor olmayacak" diye konuştu.


"Sefaköy-Avcılar-TÜYAP hattı projeleri hazırlandı ve bitti"


Avcılar'a yapılan ve yapımı devam eden ulaşım yatırımları hakkında konuşan Başkan Kadir Topbaş, "Bir metrobüs ortaya koyduk. 300-400 bin yolcu taşır diye düşündük. 900 bini buldu şuanda yetmiyor. Metro hazırlığı yaptık. İnşallah Yenikapı'dan, Sefaköy'e kadar, onun arkasından da projenin devamı olarak Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'ye, daha sonra ise Silivri'ye kadar yapacağız. İstanbul'u biz her alanına erişebilir ve İstanbul'da yaşayanların keyifle her alana gidebilir imkanları sağlamaya çalışıyoruz. İstanbul'un en güzel ilçelerinden olan Avcılar'ı ulaşım ağlarıyla donatıyoruz. Esenler'den gelecek metro hatlarıyla ve diğer hatlarla birlikte çok daha farklı bir Avcılar ulaşım sistemlerini ortaya koymuş olacağız. Sefaköy-Avcılar-TUYAP metro hattı projeleri hazırlandı ve bitti. Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir metro hattı ihalesi hazırlanıyor" şeklinde konuştu.


"Planlarda indirim yapılan ve katları azaltılan Avcılar'da İmar planlarını eski haline getiriyoruz"


Avcılar'daki imar planlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Bu bölgede 2008 yılında dönemin belediye başkanının talebiyle ve deprem riski taşıdığı için imar planlarında indirimler yapılmıştı, katlar azaltılmıştı. Tekrar onu eski haline getiriyoruz. Kentsel dönüşüm içerisinde bu çalışmalar düzelecek. Diğer tarafından Yeşilkent'te planlar hazırlandı, bize bir model çıkartsın diye KİPTAŞ'ı sokuyoruz ve milletin önüne sunacağız" ifadelerini kullandı.



İstanbul Haber Ajansı


Geri Dön