19 / 04 / 2024

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi kuruldu!

Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi kuruldu!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı Kağıthane Yahya Kemal’deki kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın en doğru bilgiyi yetkili kişilerden hızlı şekilde öğrenebilmesi ve işlemlerini gerçekleştirebilmesi için bir iletişim ofisi kuruldu.




Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi’nde başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında bugüne kadar 40’ın üzerinde bina belediye ekipleri tarafından kontrollü bir biçimde yıkıldı. Kağıthane Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplam 123 binanın riskli yapı olduğu tespit edilen alanda yıkımlardan sonra yeni binaların inşaatına başlanacak.

Binaları riskli olduğu için taşınan konut sahiplerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından taşınma ve kira yardımı yapılıyor. Bu süreçte ev sahiplerine 36 ay bin 500 lira kira yardımı, kiracılara ise bir kereye mahsus olmak üzere 3 bin lira taşınma yardımı yapılıyor.

Kağıthane Yahya Kemal’deki kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın en doğru bilgiyi yetkili kişilerden hızlı biçimde öğrenebilmesi ve işlemlerini gerçekleştirebilmesi için bir iletişim ofisi kuruldu. Yahya Kemal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Ofisi adıyla Talatpaşa Caddesi numara 387’ye kurulan yerde belediye ve bakanlık çalışanı toplam 10 kişi çalışıyor. Konutlarını kentsel dönüşüm kapsamında boşaltan mahalle sakinleri burada, belediyeye gelmeye gerek duymadan birçok işlemini rahatlıkla halledebiliyor. Vatandaşların dilekçe işlemleri, kira başvuruları ve bilgi edinme talepleri bu ofiste çözüm buluyor.

Pazar günleri hariç haftanın her günü 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veren kentsel dönüşüm ofisinden vatandaşların da oldukça memnun kaldığı gözlendi.

 

Kağıthane Yahya Kemal'de dönüşüm başladı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı almak için gerekli şartlar neler?


Geri Dön