29 / 03 / 2024

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alan dönüşecek!

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alan dönüşecek!

Kağıthane'de 42 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm yapılacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeniden inşa edilecek binaların zemin artı 4 kat ya da zemin artı 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edileceğini söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kağıthane'de kentsel dönüşüm için evleri tahliye edilen Yahya Kemal Mahallesi sakinleriyle iftarda buluştu. Kurum, 22 Nisan'da yıkılan istinat duvarı sonrası çöken binadan bahsederek, olayın hemen ardından saha çalışmaları başlattıklarını söyledi. Kurum, 'O istinat duvarının çökmesinden sonra saha incelemesi yaptık ve 42 bin metrekarelik alanda 176 binanın bulunduğu bölgeyi kentsel dönüşüm projesi olarak belirledik. Bu alanda yapılan çalışmalar neticesinde 98 riskli yapı tespitini tamamladık. Bugüne kadar da 19 binanın yıkımını gerçekleştirdik.' dedi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, İstanbul'daki en önemli problemlerden birinin riskli binalar olduğunu vurgulayan Kurum, 'Bugüne kadar depremlerde riskli binalardan dolayı çok acılar çektik. Binalarımız yıkıldı, canlarımız gitti, ocaklarımıza ateş düştü. Biz istiyoruz ki artık Türkiye'nin hiçbir yerinde bu ocaklara ateş düşmesin. Her yıl 300 bin konut yapmak suretiyle şehirlerimizdeki acil riskli dönüştürülmesi gereken alanları da hızlı bir şekilde dönüştürmek istiyoruz.' şeklinde sözlerine devam etti. Bakan Kurum, 5 yıllık eylem planlarını bu hafta açıklayacaklarını değinerek, bu eylem planlarına öncelik vereceklerini söylerek, bölgede önceliğin Yahya Kemal Mahallesi’nin kentsel dönüşüm planı olduğunu belirtti.

İnşaat bu sene başlatılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bu sene içerisinde inşa işlemlerinin başlayacağını dile getirerek, 'Gerçekten sizi hak ettiğiniz bir şekilde en güzel yuvalarınıza yerleştirmek istiyoruz. Hiçbir kardeşimiz mağdur olmadan dönüşüm sürecini tamamlamak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Tespiti tamamlanan binalarda tahliye sürecinin devam ettiğini söyleyen Kurum, kira yardımı yaptıklarına dikkat çekti. Tahliye süreciyle birlikte yardımları aksatmayacaklarını belirten Kurum, kentsel dönüşümle birlikte binaların zemin artı 4 kat ya da zemin artı 5 katı geçmeyecek şekilde inşa edileceğini belirtti.

 


Geri Dön