18 / 04 / 2024

Kağıthane'ye 261. park!

Kağıthane'ye 261. park!

Kağıthane Belediyesi 261’inci Sokak Parkını Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde hizmete sundu. Parkın açılışında Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, çocuklarla birlikte oyun gruplarını gezdi ve döner salıncağa bindi.




Hayata geçirdiği projelerle Kağıthane’yi İstanbul’un yeni yaşam merkezlerinden biri haline getiren Kağıthane Belediyesi yapmış olduğu 10 farklı projeden ilkinin açılışını gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde bulunan Gülibrişim Sokak Parkı açılışında konuşan Başkan Fazlı Kılıç,‘’Göreve geldiğimde Kağıthane’de 50 yılda 45 park yapılmıştı. Biz ise 11 yılda park sayımızı 261 çıkardık ve Kağıthane büyük projelerin merkezi haline geldi. Yapmış olduğumuz çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Sn. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Başkanımız Sn. Kadir Topbaşa teşekkür ediyorum. Özellikle Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz bir yanda metrobüse bir yanda da tünellere rahatlıkla ulaşabiliyor. Ayrıca yaptığımız parkların bir özelliği de İstanbul Kalkınma Ajansıyla geçekleştirdiğimiz projeler olması bizim içi çok önemli. Bu proje kapsamında Gülibrişim Sokak Parkımız afet toplanma alanı olarak da hizmet verecek’’ dedi.

Sokak Parkının açılış kurdelesini Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Eşi Fatma Kılıç, Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarı, çocuklar ve aileleri beraber kesti. Başkan Kılıç, daha sonra çocuklarla birlikte oyun gruplarını gezdi ve döner salıncağı bindi.

Aynı Zamanda Deprem Parkı

Aynı zamanda deprem parkı olması ile dikkat çeken Gülibrişim Sokak Parkı içerisinde, doğal afet durumunda acil durum deposu, toplanma meydanı, güneş enerjisini elektrik enerjisine çevirerek gün ışığından aldığı enerji ile gecenin aydınlık alan olmasını sağlayan rüzgar türbini ve güneş panelleri bulunuyor.

Parkta kurulan güneş paneli ve rüzgar türbiniyle doğal enerji sağlanıyor. Böylece sistemin hem çevreyi koruması hem de olası bir afet durumunda kesintisiz enerji sağlaması amaçlanıyor. Parklar kesintisiz ve ücretsiz enerjiyle aydınlandığı gibi bu sistem herhangi bir maliyet gerektirmiyor.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Gülibrişim Sokak Parkı içerisinde, çocuk oyun grubu, oturma ve dinlenme alanları, kestane, akçaağaç, defne, mor salkım, yeşil sarmaşık, alev çalısı, abelya gibi bitki türlerinden oluşan 1 dönümlük yeşil alan bulunuyor. Sokak Parkının toplam alanı ise 1234 metre kare.


Kağıthane Belediyesi


Geri Dön