25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Ekinözü Sosyal Tesisi açıldı!

Kahramanmaraş Ekinözü Sosyal Tesisi açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ekinözü Sosyal Tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Sosyal Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ekinözü’ne verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Abdurrahim Karakoç’un adını yaşatacağız

Başkan Erkoç burada gerçekleştirdiği konuşmada: “Yaptığımız bu tesis, kütüphanesi, toplantı salonu, taziye evleri, internet salonu, kütüphanesi, okuma salonları, meslek kursları merkezi gibi birçok hizmeti Ekinözülü hemşehrilerimize hizmet verecek. Ekinözü halkına verdiğimiz bir sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aynı zamanda bu güzel tesise yine Ekinözümüzün yanı sıra şehrimizin gururu olan Abdurrahim Karakoç ağabeyimizin ismini verdik. Çocuk yaştan beri sevgi ve saygı duyduğumuz, lise ve üniversite yıllarımızda bizzat kendisi ile tanışma fırsatı bulduğumuz, bugünkü fikriyatımızın oluşmasında şiirleri, konferansları ve deyişleri ile bizlere ilham kaynağı olan Abdurrahim Karakoç ağabeyimizin ismini burada yaşatacağız. Abdurrahim Karakoç, milletimizin en zor zamanında bile, zalime, hırsıza, arsıza, üçkağıtçıya kalemi ile ‘durun’ diyerek bir duruş sergileyen değerli bir büyüğümüzdür. Bugünkü Türkiye ruhunun oluşmasında da Abdurrahim Ağabeyin çok büyük katkısı var. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da konuşmalarında defalarca onun şiirlerinden dizeler okumuş, hissiyatını anlatmak, yüreğinin sesini anlatmak için Abdurrahim Ağbinin dizelerinde bunu bulmuş ve defalarca okumuştur. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Abdurrahim Karakoç’un şiirleri ve dizeleri ile halkımıza seslenmiş olması bizim için, Kahramanmaraş için, Celamız için büyük bir mutluluk verici olaydır. İnşallah gençlerimiz de bu tesisten faydalanarak Abdurrahim Karakoç ağbimiz gibi büyük bir insan olmaya çalışırlar” dedi.


Geri Dön