25 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Valiliği uyardı! Fırsatçılara göz açtırılmayacak

Kahramanmaraş Valiliği uyardı! Fırsatçılara göz açtırılmayacak

Kahramanmaraş Valiliği, deprem bölgesinde yaşanan fırsatçılıkların bir tanesinin daha önüne geçiyor.  il içi ve il dışı ev eşyası taşımalara ilişkin fırsatçılık yapanlar hakkında idari yaptırım uygulanacağı ifade edildi.



 

Kahramanmaraş Valiliği'nden yapılan yazılı açıklama gereği, il içi ve il dışı ev eşyası taşımalarının rayiç bedel üstünden yapılmasının zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, "İl içi ve il dışı ev eşyası taşımlarının rayiç bedel üstünden yapılması gereklidir. İlimizde yaşanan zelzele sebebiyle fırsatçılık yapan şahıs ve firmalar  hakkında gerekli her türlü idari yaptırım uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kahramanmaraş Valiliği uyardı! Fırsatçılara göz açtırılmayacak

RAYİÇ BEDEL NEDİR?

"Rayiç bedel", bir mülkün veya malın değerini ifade eden bir terimdir. Özellikle Türkiye'de, genellikle gayrimenkul veya taşınmaz mal satışı, ipotek veya  vergi beyanı gibi işlemler sırasında kullanılır.

Rayiç bedel, bağımsız bir değerleme uzmanı tarafından belirlenen, o malın gerçek piyasa değeri veya piyasada gördüğü kabul edilen fiyatı ifade eder. Bu değer, mülkün yaşı, durumu, konumu, pazar koşulları ve benzeri faktörlere göre belirlenir.

Örneğin, bir gayrimenkul satışı yapılırken, satıcının malın rayiç bedelini bilmek istemesi doğal bir durumdur. Benzer şekilde, bir mülkün değerini belirlemek için de rayiç bedel hesaplanabilir.


Geri Dön