28 / 03 / 2024

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 



Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Sözcü Gazetesi'nden Ahmet Kaya'nın haberine göre; yine Kahramanmaraş ilinde bir holdingin yönetim kurulu başkanı Hanifi Öksüz’ün eşinim olduğu belirtilen tripleks villaya da 11 ay önce yıkım kararı verildi. Kararın üstünden 11 ay geçmesine rağmen yıkım gerçekleştirilmedi.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesindeki Hopurlu Köyü'nde oturan 9 kişilik Sümbül Ailesi'nin konut ve ahırı 2015'te yaşanan selde yıkıldı. Bu durum sonrasında Türkoğlu'nun AKP'li Belediye Başkanı Osman Okumuş tarafından güç duruma düşen aileye çimento ve briket yardımında bulundu. 

Kahramanmaraş ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

O da kendisine tepede, sel tehlikesinin olmadığı, tarıma uygun olmayan kayalık bir yerde derme çatma bir ahır ile iki odasu bulunan bir konut inşa etti. Fakat, kayıtlarda ormanlık alan şeklinde olan yere yapı inşa ettiği gerekçesiyle hapis cezasına aldı ve bir süre tutuklandı.

Geçen günlerde de aileden 6 seneden beri oturdukları konut ve ahırı tahliye etmeleri talep edildi. Yaşamlarını devam ettirecek başka bir yerleri olmaması sebebiyle evlerini tahliye edemeyince de kepçe ile hem konut hem de ahırı yıkıldı.

Evlerinin yıkılmasıyla beraber 8 kişilik ailesiyle ortada kalan baba Mehmet Sümbül, karara tepkili olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

- "Sel nedeniyle 30 hayvanım telef oldu. Evdeki bütün eşyalarım kullanılamaz hale geldi. Türkoğlu Belediyesi sağ olsun bana briket ve çimento yardımında bulundu ve evimin üst tarafında kayaları temizleyerek kendime yaklaşık 2 dönümlük bir yer açtım. Burada, ev ve derme çatma bir ahır yaptım. Hayvan besleyip geçimimizi 6 yıldan bu yana sağladık.

5 çocuğum okula gidiyor. Hem onları okula göndermeye, hem de hayvancılık yaparak ailemin geçimini sağlamaya çalışıyorum.  İmar barışından yararlanmak için eski evim için başvurdum ve parasını da yatırdım. Bana, yapı kayıt belgesi de verdiler.

Ama, arazimin yanındaki bölge muhtarın kardeşine ait. Kendi imkanımla, taşlardan temizleyerek açtığım alanda kaçak ev yaptığım gerekçesiyle beni şikayet etti.

Mahkeme önce şikayeti reddetti. Sonra ise, mahkeme evin yıkılması için tahliyesini istedi. Kısa sürede evimi ve ahırımı yıkmam istendi. Yapamayınca da kendileri gelip, çocuklarımın gözü önünde yerle bir ettiler.

Köydeki evlerin tamamına yakını hazine arazisine yapılmış. Ama,yıkım kararı sadece benim için çıkıyor. 8 kişilik aileyi, hayvanlarımızı açıkta bıraktılar. Elimle diktiğim incir ağaçlarını kırmaları ise içimi iyice acıttı. Maalesef kanun fakire çabuk uygulanıyor. Biz şimdi ne yapacağız? Nerede yaşayacağız?"

Kahramanmaraş ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

KAÇAK TRİPLEKS VİLLAYA YIKIM YOK

Çiftçi Mehmet Sümbül'ün hazine arazisinde inşa edilmesi sebebiyle yıkılan konut ve ahırına yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Ahır Dağı'nda ise, yine hazine arazisinde inşa edilen ve Hanifi Öksüz'ün eşinin adına kayıtlı olan tripleks villa için imar affından faydalanmak için başvuru yapıldı. 

Fkaat, gelen şikayetin ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden alınan evrakların gerçeği yansıtmadığı tespit edilince, bina için 2020 Ağustos'ta yıkım kararı alındı,  348 bin 386 Türk Lirası da ceza uygulandı. 

Kaş'ta kaçak villa furyası! Pandemiyle rekor kırdı!


Geri Dön