23 / 04 / 2024

Kale Grubu 16 ilkokulu yeniliyor!

Kale Grubu 16 ilkokulu yeniliyor!

Kale Grubu'nun eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma vakfı olan KSV, 6 yıl önce başlattığı 'İlk işim okullarda değişim' projesinde bu yıl Malatya'da 48 kişiyi usta yapmaya hazırlanırken, 16 ilkokulu yeniliyor.



Kale Grubu'nun eğitim, sağlık ve sosyal yardımlaşma vakfı olan KSV, 6 yıl önce başlattığı 'İlk işim okullarda değişim' projesinde bu yıl Malatya'da 48 kişiyi usta yapmaya hazırlanırken, 16 ilkokulu yeniliyor. Malatya'daki 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu tamamlayan yeni ustalara, eğitimr lerinin sonunda ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edecek. KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği "İlk İşim Okullarda Değişim" projesinin Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor. 50 günlük eğitim programına tabi tutulan kursiyerler, eğitimin adeta bitirme projesi sayılan okul yenileme ve Kamu İlişkişeri Direktörü Hande Sarantopoulos, KSV'nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 515 işsiz gencin meslek sahibi yapıldığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 4 bin 313 vasıflı usta kazandırıldığını söyledi. Sertifikaların uluslararası geçerliliği de olduğuna dikkat aşamasıyla bakıma ihtiyacı olan okulları daha sağlıklı hale dönüştürüyor. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 2 bin 718 öğrenci daha sağlıklı bir eğitim ortamına kavuştu. Kursiyerlere eğitimleri boyunca İŞKUR'la yapılan anlaşma sayesinde günlük 20 lira ödeme de yapılıyor. 


Kale Grubu Kurumsal İletişim İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, "Bu sertifika ile kursiyerlerimiz AB kriterlerine uygun, nitelikli iş gücüne sahip oluyor. Bugün Malatya'da açtığımız kursumuzu bitirecek ustalarımız, yarın rahatlıkla Paris veya Berlin'de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip ustalık belgesine kavuşmuş durumda" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön