27 / 04 / 2024

Kale Grubu Pakistan'da fabrika açacak!

Kale Grubu Pakistan'da fabrika açacak!

Türk şirketlerinin yeni gözdesi Pakistan'a bir dev daha giriyor. Kale Grubu, Anadolu ve Zorlu Holding'in ardından Pakistan'a yatırım yapma kararı aldı. Şirket, Pakistan'a seramik fabrikası kurmaya hazırlanıyor.



Kale Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ülkede yatırım yapmak için yerel firmalarla görüştüklerini söyledi. Pakistan medyasına konuşan Zeynep Bodur Okyay, "Pakistan 200 milyon nüfuslu bir ülke. Burası hızla büyüme gösteriyor. Ülkede üretim yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


LAHOR'DA MAĞAZA AÇTI 

Geçen hafta Pakistanlı Al Nafey Group ile birlikte ülkenin en büyük kentlerinden Lahor'da 7 katlı konsept bir mağaza açan şirket, gelecekten yıldan itibaren de başka şehirlere odaklanacak. Son 2 yılda 5 fabrika açtıklarını dile getiren ve 17 şirketle 5 binden fazla kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Zeynep Bodur Okyay, "Dünya seramik pazarının yüzde 2'sini Kale Grubu karşılıyor. Pakistan, büyümemiz için önemli bir ülke. 240 milyar dolarlık milli gelirinin üzerinde potansiyele sahip" dedi. 100'den fazla ülkeye yıllık 100 milyon doların üzerinde ürün satan Kale Seramik, 11 ülkede de 26 showrooma'a sahip. 


İTALYA'DA TESİS ALDI 

Kale Grubu'na ait Kale Seramik, 2013'te de Avrupa'da büyüme kararı almıştı. Türk şirket, İtalya'nın en büyük karo seramik üreticilerinden Fincuoghi'yi bünyesine kattı. Kale Grubu'nun İtalyan şirket için ödediği tutar ise 25 milyon euro oldu. Yıllık üretim kapasitesi 4.5 milyon metrekare olan İtalyan şirketine ait fabrikadan yılda 25 milyon euronun üstünde ilave ciro elde ediliyor.


Sabah 


Haber Vatan  Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KALE Grubu şirketlerinden Kaleseramik, Pakistan’da münhasır bayilikle giren ilk Türk seramik şirketi oldu. Pakistan’ın büyük gruplarından El Nafey ortaklığında Lahor’da açılan 7 katlı showroom için bu ülkeye giden Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bu girişimle 200 milyon nüfuslu gelişen Pakistan pazarına yayılmanın adımını attık. Bu adım, grubumuzun Asya, Ortadoğu, Afrika Bölgesi stratejisi için önemli” dedi.

 

Kaleseramik’in bugün 100’ü aşkın ülkeye 100 milyon doların üzerinde ihracat yaptığını belirten Bodur Okyay, “Pakistan’ın da aralarında bulunduğu Doğu Yarım Küre ülkelerine 35 milyon dolar seviyesinde olan ihracatımızı 2020’de 95 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Kaleseramik ve El Nafey; İslamabad’da bir showroom açmayı, 2018’e kadar Karaçi’ye gidip Lahor’da mimari merkez açmayı planlıyor.


Vatan


Geri Dön