19 / 04 / 2024

Kale Kilit metal eşya kategorisinde ödül aldı!

Kale Kilit metal eşya kategorisinde ödül aldı!

Her yıl İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından düzenlenen 'İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde; Kale Kilit 'Metal Eşya' kategorisinde 9. kez birincilik ödülüne layık görüldü.



İstanbul  Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), 'İMMİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni' bu yıl Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve birçok ihracatçı birliğinin başkanlarının katılımlarıyla gerçekleşti. Ödül töreninde Kale Kilit bu yıl da zirveyi kimseye bırakmadı. Kale Kilit “Metal Eşya” kategorisinde 9. kez üst üste birinciliğe layık görülürken, ödülü Kale Kilit İhracat Koordinatörü Cem Alpaslan aldı. 


Kale Kilit’in başarısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Alpaslan ödülle ilgili olarak, “Sektörün hareketlenmesi ve rekabetin güçlenmesi için oldukça verimli olan ödüller biz  firmalar nezdinde oldukça önemli… Kale Kilit gibi sektöre damgasını vuran bir firmanın 9 kez üst üste birincilik alması, ihracat alanında yapılan çalışmaların başarısını bir kez daha vurguluyor ve yeni yatırımlar için bizleri daha da motive ediyor” şeklinde konuştu.


“Metal Eşya” alanında Türkiye’nin ihracat şampiyonu Kale Kilit, kurulduğu günden bu yana 102 ülkeye kilit satışı gerçekleştirdi. Rusya'dan Suudi Arabistan’a, Gana’dan, Nijerya’ya, Fildişi Sahilleri’nden, Senegal'e kadar birçok ülkeye ürün ihraç eden Kale Kilit,  sektöründe ihracat yapan önemli oyuncular arasında yer almaya devam ediyor.


Kale Kilit, yakın bir zamanda 150 milyon liralık yatırımla Avrupa'nın en büyük kilit entegre tesisi olacak yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip Çerkezköy'deki üretim tesisine taşınarak, günde 170 bin adet kilit üretecek. Bu üretimin yüzde 45'inin ise ihraç edilmesi hedefleniyor. Güney ve Orta Amerika'ya da kilit satan Kale, yeni fabrikasına geçtikten sonra Kuzey Amerika'ya da ihracat hamlesi başlatmayı planlıyor.


Dünya


Geri Dön