29 / 03 / 2024

Kalekim Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi almaya hak kazandı!

Kalekim Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi almaya hak kazandı!

Rusya’daki fabrikasında yapılan incelemeler sonucu “Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi” almaya hak kazanan Kalekim’in belgelerini TSE Başkanı Hulusi Şentürk bizzat teslim etti



Yapı kimyasalları sektörünün lider markası Kalekim, Rusya’daki fabrikasında 17-24 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Türk Standardları Enstitüsü (TSE) incelemesini başarı ile tamamlayarak “Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi” almaya hak kazandı. Türkiye’nin öncü sanayi kuruluşu Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kalekim’in belgelerini, TSE Başkanı Hulusi Şentürk bizzat teslim etti. 


Kale Grubu’nun Levent Merkez Bina Konferans Salonu’nda, TSE Başkanı Hulusi Şentürk ve üst düzey yöneticilerinin ziyaretiyle gerçekleşen törene, Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Kalekim Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Erdoğan ile Kalekim yöneticileri ve çalışanları katıldı. 


Hem Türk sanayisi, hem de TSE adına gurur verici

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Kalekim Rusya’nın, Moskova Serpuhov bölgesindeki fabrikasında yapılan incelemelerin başarıyla tamamlanması sonucu; “Kalite”, “Çevre” ve “İş Güvenliği” Yönetim Sistemi olmak üzere üç ayrı TSE belgesi almasının, hem Türk sanayisi, hem de TSE adına gurur verici olduğunu söyledi. TSE Başkanı Şentürk, “Türk sanayicileri yurtdışında işletmeler kurup üretim yaparak dünya pazarlarında güçlü bir şekilde yer alırken, TSE de artık dünyanın her yerinde sanayicimize hizmet verebilmenin gururunu yaşıyor” dedi.

TSE’nin şu an 16 ülkedeki 28 ofisiyle hizmet verdiğini vurgulayan Şentürk, “Her türlü test merkezini kuracak gücümüz ve teknik altyapımız var. Şu an yapımına başlanmış, tamamlanmış ya da projesi hazırlanan toplam laboratuvar yatırımlarımız 300 milyon lirayı geçti. Bu da TSE’nin özellikle laboratuvar ve test alanında Türkiye’nin ihtiyacını karşılamada ne kadar iddialı olduğunun güzel bir göstergesidir” diye konuştu. 


Kalekim Rusya’nın kalitesi tescillendi

Kalekim Rusya’nın aynı zamanda Kale Grubu’nun ilk yurtdışı yatırımı olduğunu belirten Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, “Uluslararası alanda faaliyet gösteren Kalekim Rusya’nın üç ayrı TSE belgesiyle kalitesini tescillemesinden dolayı gururluyuz. Standart geliştirme ve güncelleme faaliyetlerinde en önemli husus, uluslararası standartlardaki zaman planından geride kalmamak ve onlara yüksek seviyede uyum sağlamaktır. TSE’nin sektörlerimize katkılarına devam ederek, standartların uluslararası güncelliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerini takdirle izliyoruz” dedi. 


Kalekim sürdürülebilir gelecek hedefliyor

Kalekim Genel Müdürü Ferdi Erdoğan ise ürün kalitesinden hizmet kalitesine kadar tüm süreçleri elden geçiren Kalekim’in, sürdürülebilir bir gelecek için sistemin sürekli iyileştirilmesini hedeflediğini söyledi. 


Törende daha sonra Kalekim’in TSE Belgeleri takdim edildi. TSE Başkanı Hulusi Şentürk, “K-Q TSE İSO EN 9000 - Kalite Belgesi”ni Kalekim Genel Müdürü Ferdi Erdoğan’a teslim etti. TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz de “TSE İSO EN 14000 - Çevre Yönetim Sistemi Belgesi”ni, Kalekim Rusya Genel Müdürü Murat Akkiprik’e sundu. “TSE ISG OHSAS TS 18001 - İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi” ise TSE Genel Sekreter Teknik Yardımcısı Mehmet Bozdemir ve TSE Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Şentürk tarafından, Kalekim Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Çetinkaya’ya teslim edildi. 


Tören sonunda, Kale Grubu Teknik Grup Başkanı Osman Okyay, TSE Başkanı Hulusi Şentürk’e seramik tabak hediye etti. Hulusi Şentürk de, Osman Okyay’a TSE amblemli bir tabak takdim etti. 


Geri Dön