27 / 04 / 2024

Kamil Okyay Sındır'dan depremzede kredilerine ilişkin açıklama!

Kamil Okyay Sındır'dan depremzede kredilerine ilişkin açıklama!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde birçok ev hasar gördü. Depremde evleri hasar gören vatandaşlar 10 bin Türk Lirası krediyle karşı karşıya kaldı.



Cumhuriyet Halk Partisi eski genel sekreteri ve  İzmir  milletvekili Kamil Okyay Sındır, depremzedelerle görüştü. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sındır, vatandaşların sağlıksız binalarda yaşamakla karşı karşıya bırakılmasının suç teşkil ettiğini belirtti. 

Sındır, konuyla ilgili, “Çoğu emekli veya orta ve düşük gelirli depremzede vatandaşlarımız başlarını sokabilecekleri depreme dayanıklı bir eve sahip olmak için neredeyse aylık 10 bin liralık bir kredi yüküyle karşı karşıya kaldı. Yıllarca devlete vergi veren emekli vatandaşlarımızın ikinci baharlarını çocuklarıyla, torunlarıyla huzur ve sağlık içerisinde yaşamalarını onlara çok görmeyin” diye konuştu.

Kamil Okyay Sındır dan depremzede kredilerine ilişkin açıklama!

“KALICI VE SAĞLIKLI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMESİ GEREKİYOR”

Depremzedelerin karşılaştıkları problemlere acil şekilde çözüm üretilmesi gerektiğine dikkat çeken Sındır, şunları kaydetti:

Kamil Okyay Sındır dan depremzede kredilerine ilişkin açıklama!

“Maalesef deprem değil fakat cehalet öldürüyor, akıl ve bilimin yolundan şaşmak büyük acıların yaşanmasına neden oluyor. 30 Ekim depreminde yaşadığımız acılar halen çok taze. 117 canımızı yitirdik. Vatandaşlarımız ya mallarını kaybetti ya da malları ciddi hasar gördü. Aynı acıları bir daha yaşamamak için İzmir depreminden dersler almamız gerekiyor. Şimdi siyaset üstü bir durumla karşı karşıyayız. Depremzedelerimizin sorunlarına bir an önce kalıcı ve sağlıklı çözümler üretilmesi gerekiyor. Fakat bu süreçte depremzedeler yaşadıkları sıkıntılar için seslerini yükseltiyor ama muhatap bulamıyor. Ekonomik zorluk yaşayan, orta ve düşük gelirli vatandaşlarımızın sağlıksız bir yapıda oturmak zorunda bırakılması Anayasal suçtur, kabul edilemez. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, kollamak Anayasal sorumluluğuyla devletin asli görevidir.” 

Kamil Okyay Sındır'dan İzmir deprem konutları açıklaması!


Geri Dön