19 / 03 / 2024

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası ev listesini güncelledi. Yenilenen konut fiyatları ile ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 0.98-0.99 kredi fırsatlarıyla ev sahibi olabiliyor.



Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank gibi kamu bankaları piyasa fiyatının yüzde 20 daha altına ucuz fiyatlarla yeni ev satış ilanlarını açıkladı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre;evler piyasa fiyatının çok altına satışa sunuldu ve  kamu bankaları yüzde 0.99 faiz oranı ile 180 ay vadeli konut kredisi kullanma fırsatı sunuluyor. 

KONUT SATIŞLARI YÜZDE 525 ARTTI

'İpotekli' satış olarak bilinen banka kredili konut satışları kredi oranlarının düşmesiyle daha da artış gösterdi. Konut kredisi faiz oranlarının ağustosta 0.99'a çekilmesiyle başlayan artışlar, özel bankaların destek vermesiyle hızlandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Ekim ayı verilerine göre, ipotekli konut satışları yüzde 525 artışla yüzde 35'e yükseldi.

ZİRAAT BANKASI UCUZ EV SATIŞLARI

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

VAKIFBANK UCUZ EV SATIŞLARI

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

HALKBANK UCUZ EV SATIŞLARI

Kamu bankalarından satılık ucuz ev ilanları!

İKİNCİ ELE YARADI

İlk defa satışı gerçekleşen konut sayısı ekim ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 32.9 düşerek 50 bin 181 oldu. Düşük faiz hareketi ikinci el konut satışları artış gösteriyor. İkinci el konut satışları ekim ayında 2018 yılınında aynı dönemine göre yüzde 29.2 yükselerek 92 bin 629 oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YENİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı kapsamında gündem hakkında açıklamalar yaptı ve yeni faiz indirimi müjdesi verdi. Ekonomiye yapılan tüm saldırılar karşısında yola emin adımlarla devam ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir faiz indirimi açıklaması yaptı.

2020 yılında faizlerin düşeceğini ve tek haneli enflasyon hedeflerini tutturacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bunlar geçenlerde bize nasihat ediyorlardı, yine IMF'den borç almanız lazım dediler. Buraya gelenlerle özel toplantılar yapıp kıvırmaya kalktılar. Bunu yaparız, yapmakta sakınca yok da size mi kaldı ya! Bunların hepsi de bizden önceki dönemlerde toplanıp harcanan ve bize kalan borçlardır 2003-18 arasında ülkemizi ortalama yüzde 5.6 büyüttük. Cari işlemler dengemiz artık fazla veriyor Kamu borçlanma oranımızda bir parça artış yaşanmışsa da AB kriterlerine göre iyi durumdayız.

Enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirerek ülkemizin üzerindeki kara bulutları dağıtıyoruz. 2020 faizin daha da düştüğü yıl olacak. Gelin yatırım yapın. Her sektöre sesleniyorum. Gel yatırım yap… Bankalarımızın kapıları sizlere açık Kendi parana dön ve kendi paranı kullanmaktan çekinme. Milli para ile adım atma dönemine döndük, bunu başarı ile yürütmek durumundayız. Yatırımcımıza sesleniyorum, endişe etmeyin. Lütfen kendi alanınızda yatırım yapmaya devam edin" ifadelerini kullandı.

2019 Ekim'de 142 bin 810 konut satıldı!

Kredili konut satışları yüzde 500 arttı!


Geri Dön