27 / 04 / 2024

Kamu bankası çalışanları için de promosyon talebi!

Kamu bankası çalışanları için de promosyon talebi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye seslenen Öz Finans-İş Sendikası Başkanı Ahmet Eroğlu, “Kamu bankası çalışanlarını bu haktan mahrum bırakmayın” çağrısı yaptı.



Milyonlarca emekli ve çalışanın maaş promosyonu ödemesinden faydalandığını hatırlatan Eroğlu şunları kaydetti:

“Son dönemde birçok kurum çalışanı 30 ila 40 bin TL arasında promosyon aldı. Ancak kamu bankası çalışanları bu haktan mahrum. Aynı zamanda çalıştıkları bankaların maaş müşterisi de olan yaklaşık 60 bin kamu bankası çalışanı, bu bankaların banka ve kredi kartlarını kullanıyor. Bu bankalardan kullandıkları KMH ve kredi kartı faizini de herkes gibi ödüyor. Hal böyleyken, milyonlarca çalışan ve emeklinin maaş promosyonu işlemlerine imza atan banka çalışanları, maaş promosyonu imkanından yararlanamıyor. Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati'den, kamu bankası çalışanlarının, çalıştıkları bankalardan maaş promosyonu alabilmesine imkan sağlayacak adımlar atılmasını talep ediyoruz.”

 Kamu bankası çalışanları için de promosyon talebi!

Son olarak geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Ziraat Bankası ile maaş anlaşması karşılığında alınacak promosyon tutarında anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Açıklamanın ardından sağlık çalışanlarına, 3 yıllık protokol ile personelin maaş miktarına bakılmaksızın toplam 29 bin lira promosyon ödemesi yapılmaya başlanmıştı.

Söz konusu ödemenin 27 bin lirası peşin (25 bin 200 lira nakit, 1800 lira kredi kartına para puan), 2 bin lirası ise 6 aylık dönemlerde 2 taksit şeklinde "para puan" şeklinde uygulanmaya başlanmıştı.

Sağlık Bakanlığı maaş promosyonunda şok! Sağlık çalışanlarına maaş promosyonu yattı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön