26 / 04 / 2024

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge!

Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.



Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu ile İlgili Genelge bugünkü 30860 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu binalarında enerji tasarrufuyla ilgili genelgeye göre yıllık enerji tüketimi belli bir miktarın üstünde olan tüm kamu kurumları 2023 yılı sonuna kadar yüzde 15 enerji tasarrufu sağlayacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kamu binalarında tasarruf ilkeleri uygulama rehberi hazırlayacak. Bakanlık, enerji tasarrufu hedeflerinin gerçekleşme oranlarını da Cumhurbaşkanlığına raporlayacak. 

GENELGE
2019/18

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin kamu sektörü üzerindeki yükünün azaltılması amacıyla 18/4/2007 tarihli ve 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanununa göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan (yıllık toplam enerji tüketimi 250 TEP ve üzeri veya toplam inşaat alanı 10.000 metrekare ve üzeri) kamu binalarının 2023 yılı sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlaması hedeflenmektedir.

2020-2023 yılları arası tasarruf hedefinin gerçekleştirilmesi, uygulanacak enerji verimliliği önlemlerinin belirlenmesi ve bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarında uygulamaların takip edilerek azami tasarruf sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan "Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi" Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Ayrıca enerji tasarruf hedeflerinin gerçekleşme oranları Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında Cumhurbaşkanlığında raporlanacaktır.


Geri Dön