25 / 04 / 2024

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 



Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, alınacak olan bu önlemlerin iki yılda hanehalkları, şirketler ve kamu sektörü için 10, 8 milyar euro daha düşük harcama yapılmasına imkan kılınacağını duyurdu.

Uygulamanın asıl amacı ise Ukrayna’daki savaş ile birlikte çok sayıda yaptırım yaptırılan Rusya’dan ithal edilen doğal gaza olan bağımlı hali azaltmak.

24 Şubat’ta başlayan savaşın hemen öncesi Almanya, doğal gaz ihtiyacının % 55’ini Rusya’dan sağlıyordu. Bu oran % 35’e düşmüştü. Fakat Almanya uzun zamanda Rusya’dan hiç doğal gaz ithal etmemeye kararlı olduğunu bildirdi.

Bu ithalat ise Rusya için de ciddi bir gelir kaynağı olmuş oldu. Savaş başladıktan sonraki ilk iki ay ise Almanya, Moskova’ya doğal gaz için 9 milyar euro ödeme gerçekleşti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön