18 / 04 / 2024

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarında taksit düzenlemesi!

Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarında taksit düzenlemesi!

Kamu gayrimenkullerindeki turizm yatırımlarında yararlanma bedelinin ödenme şekli ve süresinde düzenleme yapıldı. Değişiklik yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...



Kamu taşınmazlarındaki turizm yatırımlarında taksit düzenlemesi yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Yönetmelikte yer alan yararlanma bedelinin ödenme şekli ve süresinde düzenleme yapıldı. Düzenlemeye göre taksitle ödemenin talep edilmesi halinde yararlanma bedeli biri peşin olmak üzere dört eşit taksitle ve birer yıllık dilimler halinde, taksitlere kanunî faiz uygulanmak suretiyle ödenirken, yüzde yirmi beşi peşin olmak üzere toplam beş taksitle ödenebilecek.

Turizm yatırımcısı tarafından yeni sözleşme tarihinden itibaren en fazla dört yıl içerisinde turizm tesisinin tamamının yıkılarak yeniden inşa edilmesinin taahhüt edilmesi ve aynı süre içerisinde Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletme belgesi alınması halinde, bu belgenin alınmasını müteakip; peşin ödemede yararlanma bedelinin yüzde yirmi beşi, taksitli ödemede ise taksitlerin tamamının ödenmiş olması durumunda yararlanma bedelinin yüzde yirmi beşini karşılayan taksit tutarı ve faizi yatırımcının sözleşmesinden doğan mevcut veya ileride doğacak borçlarına mahsup edilecek.

Vadesi gelmeyen taksitlerin ise yararlanma bedelinin yüzde yirmi beşine tekabül eden kısmı tahsil edilmeyecek.

 

Kamu gayrimenkullerindeki turizm yatırımlarına düzenleme!

 


Geri Dön