26 / 04 / 2024

Kamuda indirim tamam, gözler özel bankalarda!

Kamuda indirim tamam, gözler özel bankalarda!

Ziraat ve VakıfBank’ın konut kredi faizlerini yüzde 1'in altına çekmesinin ardından Halkbank da konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekti. Kamu bankalarının ardından özel bankaların da önümüzdeki günlerde adım atması bekleniyor.



Kamu bankaları konut kredi faizlerini yüzde 1’in altına çekerek, vadeleri de ilk kez 180 aya uzattı. Kamu bankalarının ardından özel bankaların da önümüzdeki günlerde adım atması bekleniyor. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Halkbank tutarı 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için aylık yüzde 0.99’a düşürdü. Banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında bulunan konut kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde 1,19’a düşürdü. Halkbank’tan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredi kullanılması halinde de azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1.39 olarak uygulanacak. 

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan faiz oranlarının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde de indirim yapıldığına belirterek,  “Faizlerdeki bu düşüşün gelecek dönemde de devam edeceği öngörüsüyle yurt dışı yatırımcılar ülkemizin tahvil piyasasına daha fazla ilgi göstermekte, yeni kaynak girişiyle birlikte tahvil faizleri de hızla gerilemektedir. Ekonomik ortamdaki bu olumlu koşullar altında, yurt içinde yaşanan canlılığı ve piyasa ihtiyaçlarını yine karşılıksız bırakmadık. Faiz indirimiyle birlikte müşterilerimize en uygun koşullarda finansman desteği sunmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ayrıca, Arslan, yılın ilk yarısında hayata geçen uygulamaların ekonomik göstergelere çok olumlu yansıdığını ve piyasalara güven veren gelişmelerin faizde düşüşü beraberinde getirdiğini söyledi. 

15 yılllık vade rahatlatacak

Ziraat Katılım da 5 Ağustos’tan geçerli olmak üzere konut ve bireysel finansman oranlarını düşürdü. Buna göre tutarı 250 bine kadar konut finansman oranını, azami 180 ay vade için aylık yüzde 0.99’a indirildi.

Kira öder gibi ev sahibi olmanın yolu açıldı

Konut kredisinde faizin yüzde 0.99’a çekilmesi ve vadenin 15 yıla çıkarılması kira öder gibi ev sahibi olmanın yolunu açacak. Kredi ödemelerinin uzun vadeli ve taksit miktarlarının kira tutarlarına yakın olması ev almayaı kolaylaştıracak. Kredinin uzun vadeli finansman sağlaması peşinat sıkıntısı çeken tüketicileri için avantaj sağlayacak. 180 ay vade 0.99 faiz oranı ile 250 bin TL konut kredisi kullanan tüketicinin aylık taksit tutarı 2 bin 980 TL olacak. Ortalama bin 500 TL kira ödeyen vatandaş, ilave bin 500 TL ödeyerek kendi evinin sahibi olabilecek. 

0.99 konut kredisi veren bankalar!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ağustos 2019!


Geri Dön