26 / 04 / 2024

 Kanada’dan Türkiye çıkarması!

 Kanada’dan Türkiye çıkarması!

Geniş katılımlı Kanadalı ticari bir heyet Türkiye’ye geldi. Bu organizasyon Justin Trudeau’nun Kanada Başbakanı seçildiği 2015’ten bu yana, iki ülke arasında en önemli ticari toplantı özelliğini taşıyor. 



Justin Trudeau’nun Kanada Başbakanı seçildiği 2015 yılından bu yana iki ülke arasında en önemli ticari toplantılardan biri yapılıyor. İstanbul'da bugün Canada Turkey Business Council (CTBC) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kanada İş Konseyi işbirliğiyle organize edilen toplantılar başladı. 

 

Bu kapsamda organizasyonların temasları yarın Ankara’da devam edecek. Bugün Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleştirilen konferansta DEİK Başkanı Nail Olpak ve Türkiye-Kanada İş Konseyi Başkanı Osman Okyay birer konuşma yaparken, konferansta Kanada heyetinden önemli isimler bulunuyor. 

 

Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman toplanılan panelde inşaat hakkında da açıklamalar yaptı. 

 

Akman, toplantıların iki ülke arasında ticari ilişkileri açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti. Akman, “Kanada’dan uzun zaman sonra ilk kez bu kadar kalabalık bir heyet Türkiye’ye geliyor. İstanbul ve Ankara’daki toplantıların ticari, hatta sosyal, kültürel ilişkilerimize çok faydası olacağını düşünüyorum” diye açıklamalarda bulundu. 


Geri Dön