24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, “Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli çevre düzenleme planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız" dedi...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yaptı.

505 kilometrelik akıllı ulaşım altyapısı tamamlandı

Turhan, Türkiye'de ilk defa 505 kilometrelik güzergahta akıllı ulaşım altyapısını tamamladıklarını söyledi. 

Bakan Turhan, bugüne kadar 48 milyonu aşan geçişin yapıldığı Avrasya Tüneli'nin, Türkiye'ye 2,5 milyar lira katkı sağladığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ülkenin en stratejik mega projesi olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için de çalıştıklarını belirten Turhan, şöyle devam etti:

"İstanbul Boğazı'nda tehlikeli madde taşıyan gemilerin oluşturduğu risk giderek artıyor. Yıllık ortalama geçen gemi sayısı 44 bin. İstanbul Boğazı'nın tarihsel dokusunun yanında, seyir, can, mal ve çevre emniyeti için planladığımız Kanal İstanbul Projesi dünya tarafından yakından takip ediliyor. Teknik çalışmaları tamamladık. ÇED çalışmalarında son aşamaya geldik. 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının kesinleşmesini müteakip ihalesine çıkacağız."

Turhan, yerlileştirme ve millileştirme çalışmaları kapsamında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünce işletilen Türk boğazlarındaki gemi trafik hizmetleri sistemi yazılımını 2020'de hizmete alacaklarını belirtti. 

Nereden geçecek?

Kanal İstanbul projesi, İstanbul’un Avrupa Yakası’nda, Küçükçekmece Gölü’nden başlayıp, Şahintepe Mahallesi’nden geçerek Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam edecek ve Terkos Gölü’nün doğusundan Karadeniz’e ulaşacak.

Ayrıntılar geliyor...

 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması!
 


Geri Dön