19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

Kanal İstanbul güzergahında Emlak Konut’un önemli arsa stokları bulunuyor. Emlak Konut bu alanlarda 23 bin konut inşa etmeyi planlıyor..



Kanal İstanbul'un resmi güzergahının netleşmesinin ardından gözler gayrimenkul sektörüne döndü. Arsa fiyatlarında Kanal İstanbul ve diğer altyapı projelerinin etkisiyle 7 yılda yüzde 3200’ü aşan artışlar yaşandı. Konutlar ise yüzde 180’in üzerinde değer kazandı.

 

Açıklanan Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu güzergahında yatırımcılar bugüne kadar yapacağı alımı gerçekleştirirken, konut pazarında beklenti farklı seyrediyor. Bunun nedeni ise Kanal İstanbul’a komşu konut projelerinde satışların sürmesi. Bugüne kadar muhtemel Kanal İstanbul güzergahı diyen gayrimenkul firmaları artık Kanal İstanbul’un avantajını uzun vadede görecekleri görüşünde.  

 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Kanal İstanbul’un güzergahındaki Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule hattında TOKİ’nin iştiraki Emlak Konut GYO projelerinin ağırlığı dikkat çekiyor. Şirket ihale edip özel sektör işbirliği ile Kayabaşı, Hoşdere, Küçükçekmece hattında 30 konut ve ofis projesine imza atıyor. Bunlardan 17’si tamamlandı, 12’si sürüyor 1’i için çalışmalar devam ediyor. 30 projede yaklaşık 22 bin konut bulunuyor.

 

23 BİN KONUTLUK ARSA STOKU

 

Emlak Konut’un Kanal İstanbul’a komşu önemli arsa stokları da bulunuyor. Şirket 2013 yılında 3. havalimanına komşu Dursunköy’de 3 milyon 600 bin metrekare büyüklükte arsa satın almıştı. Kanal İstanbul projesinde süreç ilerleyince bu alanın değerlendirilmesi planlanıyor. Alanda 15 bine yakın konut hayata geçmesi bekleniyor.

 

Emlak Konut’un diğer bir Kanal İstanbul güzergâhındaki arsası ise Halkalı’da bulunuyor. Marmara Üniversitesi’nin üç kampüsünü alan TOKİ, Halkalı ve Nişantaşı arazilerini Emlak Konut GYO’ya satmıştı. Toplam 959 bin 388 metrekare olan Halkalı’daki iki arsanın satış bedelinin 1 milyar 822 milyon lira olarak açıklanmıştı. Bu alanda da yaklaşık 8 bin konut yapılması planlanıyor. 

 

Bu yıl Küçükçekmece ve Hoşdere bölgelerinde 2 yeni ihale yapacağını da açıklayen şirket, Kanal İstanbul’un sadece Emlak Konut projelerine değil tüm gayrimenkul pazarına ve İstanbul’a değer katacağını belirtiyor. 

 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Bu proje sadece bir Kanal İstanbul işi değil. Etrafındaki yerleşim alanları, üniversiteler, sosyal alanlar ve metro yatırımları ile bir uydu kent kuruluyor. 4-5 katlı düşük yoğunluğun hakim olduğu bir yer olacak” dedi. Kurum, Emlak Konut’un Başakşehir ve çevresine, Kanal İstanbul projesi açıklanmadan çok önce, bölgedeki potansiyeli görerek yatırım yaptıklarını da belirtti.

 

UZAK ALGISI KIRILIR

 

Başakşehir'de 8 yılda 6 binden fazla konut üreten Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, Kanal’ın etkisi ile kısa vadede bir değer artışı beklemediklerini ifade etti. Uyan, “Zaten arsa ve konut alacak kişi bugüne kadar bu bölgelerden alımı yaptı. Kısa vadede talep patlaması olmaz. Ama uzun vadede etkilerini hep birlikte göreceğiz. Başakşehir, Ispartakule uzak algısı da bu proje ile kırılır” diye konuştu.

 

EMLAK KONUT PROJELERİ

 

Kanal İstanbul güzergahında 23 bin konutluk arsa stoku var!

 

Tamamlanan projeler: Cadde Flora, Bahçekent Emlak Konutları, Ispartakule Evleri 1-2, Stüdyo 24, Unikonut, Avrupa Konutları 1-2-3, Bizim Evler 2-3-4, Biristanbul, Mytown, Başakşehir Evleri, Kayabaşı Emlak Konut.

 

Devam eden projeler; Tual Bahçekent, Avrupapark, Avrupapark Hayat, Bahçekent Flora, Semt Bahçekent, Ebruli Ispartakule, Avrupa Konutları, Nidapark Kayaşehir, Evvel İstanbul, Park Mavera, Palladium Kayaşehir, Kuzey Yakası, Bizim Mahalle.

 

500  bin kişilik yeni şehir kurulacak

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre;  Kanal İstanbul Projesi'nin yeni güzergâhıyla birlikte imar planlamasında yoğun çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Küçükçekmece Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Fatih Bilgin, "Yat limanları, marinalar, konut, ticaret, sosyal ve yeşil alanlarla birlikte bölgede hareketlenme olacak. Özellikle Arnavutköy bölgesinde 500 bin kişilik yeni şehir inşa edilecek" diye konuştu. Projeye sadece Türklerin değil yabancıların da büyük ilgi gösterdiğini aktaran İhlas Yapı Teknik Müdürü Celalettin Yıldırım, "Yabancı şirketler artık operasyonlarını İstanbul'dan yönetiyorlar. Bu sayede bölgede ciddi bir istihdam artışı gerçekleşecek" dedi. 


 


Geri Dön