20 / 04 / 2024

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını, 6 üniversiteden teknik destek alındığını söyledi...



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, çılgın proje Kanal İstanbul projesine de değindi.

"Kanal İstanbul projesi için 6 üniversiteden teknik destek alındı"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul'da etüt proje çalışmaları kapsamında zemin etüdü, hidrolojik çalışmalar, çevre araştırmaları, ekosistem, orman, işletme ve yer altı suları, ekonomik analizi araştırmalarının yapıldığını dile getiren Turhan, 6 üniversiteden teknik destek alındığını belirtti. 

Kanal İstanbul için 6 üniversiteden teknik destek alındı!

Bakan Turhan, kazı malzemesi miktarının 1 milyar 150 milyon metreküp olduğunun tahmin edildiğini ifade ederek, Karadeniz sahilinde rekreasyon alanı ile kanalın doğu tarafında konteyner terminali ve lojistik alan yapılmasının planlandığını söyledi. 

Kazıdan çıkan malzemenin, söz konusu alanlarda dolgu işleminde kullanılmasının öngörüldüğünü belirten Bakan Turhan, kullanılamayacak olan hafriyatın ise bertaraf edileceğini belirtti.

Turhan, Kanal İstanbul güzergahı boyunca yeraltı ve yer üstü su havzalarının incelendiğini söyledi ve ilgili kurumlarla toplantı yapıldığını, kanalın inşaat aşamasında ve işletmeye açılmasından sonra meydana gelecek her türlü olumsuzluklara karşı mühendislik açısından önlemlerin alındığını ve bu önlemlerin ÇED raporuna da işlendiğini belirtti. 

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

Kanal İstanbul ÇED planı kesinleştikten sonra ihaleye çıkacak!

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!
 


Geri Dön