26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!

Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!

Güzergahı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul, Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasasını hareketlendirdi. 



Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandı. Piyasalar hareketlendi. Geçtiği bölgedeki emlak fiyatlarını uçuran dev proje yıl içinde başlayacak. Başakşehir, Küçükçekmece ve Ispartakule'de konut piyasası oldukça hareketli. Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre; Hafta sonu satış ofislerinde ziyaretçi sayısı ikiye katlandı. Yalnızca Emlak Konut projelerinde 75 ev için ön satış yapıldı


Kanal İstanbul ile konut pazarlayan şirketlerin satış ofisleri doldu taştı. Ziyaretçide 2 kat, satışlarda yüzde 30’a varan artışlar görüldü. Yatırımcı en çok Kanal İstanbul manzarasını ve projelerin uzaklığını araştırdı. 


Olağan dışı hareket

Emlak Konut GYO'nun Kanal İstanbul güzergahında satışı devam eden 12 projesi bulunuyor. Bu projelerde ön satışlar dahil 75 adet satış yapıldı. 


Kanal İstanbul'un güzergahı açıklandıktan sonra satışlarda ‘Kuzey Yakası’ bölgesi öne çıktı. Bu bölgedeki 5 projede 36 dairenin satışı yapıldı. Bahçekent bölgesinde 3 projede 26 adet, Ispartakule bölgesinde de 1 projede 13 adet satışa imza atıldı. 


Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!


Kanal İstanbul projesinin sadece sadece bölgedeki projelere değil İstanbul piyasası ve ülke ekonomisine büyük hareketlilik getireceğini ifade eden Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "Büyük altyapı projeleri her zaman kendi bölgesini hareketlendiriyor. Kanal İstanbul da gerçekten büyük bir proje. Güzergahın açıklanmasıyla birlikte satış ofislerinde olağandan farklı bir hareketlilik oldu" dedi. 


Ziyaretçi 2 kat artı


Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!


EYG de çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergahında proje geliştiriyor. EYG’nin İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, resmi açıklama sonrasında ziyaretçi trafiğinin arttığını ifade etti. Çelik, "Satış ofislerine gelen-giden 2 kat arttı. Haftalık satışlarda yüzde 30 artış oldu diyebiliriz. Bu bölge, zaten İstanbul ortalamasının üzerinde satış hızına sahip olan bir bölgeydi. Hem yatırım hem oturumcu ilgi gösteriyordu. Şimdi Kanal İstanbul sayesinde daha fazla rağbet oluyor" dedi. 


Harekete geçtik


Kanal İstanbul konut piyasasını hareketlendirdi!


Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, bölgede 1.5 ay önceden hareketin başladığını söyledi. Uyan konuya ilişki şu sözleri söyledi; "Güzergah kesin olmadığı için tüketiciyi yanıltmamak adına beklettiğimiz broşürlerimiz, tanıtımlarımız vardı. Bu tanıtımları da devreye sokmamız etkili oldu. Hafta sonu hareketli geçti. Projenin sadece güzergahı belli, önümüzdeki dönemde projeye ilişkin yeni açıklamalar yapıldığında daha fazla ilgi görecek."

 

 

Kanal İstanbul'a yakın projeler 2018!

 


Geri Dön