28 / 03 / 2024

Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56!

Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kanal İstanbul'a karşı olanların oranı yüzde 56" dedi.



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının ana omurgasına oturttuğu “şeffaflık” ve “hesap verebilirlik” kavramlarını hayata geçirmeye devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Ortaköy’de dün akşam yapılan etkinlikte bazı açıklamalar yapan başkan Ekrem İmamoğlu, amacının, son 6,5-7 aylık icraatlarının muhasebesini vermek, güncel konuları konuşmak ve bundan sonra yapacakları hizmetleri paylaşmak olarak sıraladı.

Kanal İstanbul a karşı olanların oranı yüzde 56!

ANKET SONUCU PAYLAŞTI: “KANAL İSTANBUL’A KARŞI OLANLARIN ORANI YÜZDE 56”


Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 2020 yılı içinde 10 milyarlık net yatırım yapacaklarını dile getirerek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Hemen hemen her ay 10 civarında yeni yatırımımızı göreceksiniz. 2020’de kreşlerimiz hariç 100’den fazla yatırımımızın açılışını yapacağız. Çok verimli bir 2020 yılını hazırlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, bize engel olamayacaklar. Bir kamuoyu desteği elde ettiğimizi görüyorum. Yaptığımız araştırmalarda, bize olan desteğin de paralel bir şekilde büyüdüğünü görüyoruz. Örneğin; Kanal İstanbul’a karşı duruşun nasıl değiştiğini biz ölçmüş durumdayız. Bu konu ilk gündeme atıldığında, ‘İhaleye çıkıyoruz’ denildiğinde yaptığımız bir araştırmada, yüzde 56-57’lere varan destek oranı vardı, yani pozitif bakan oranı vardı. Bu, şu anda tam tersine döndü. Yüzde 56-57 civarında negatif bakan bir vatandaşa dönüştü. Hatta bunun yüzde 60’ların üzerine çıktığını düşünüyoruz bugünlerde. Hem Genel Merkez’in hem bizlerin yaptığı çapraz birtakım anketlerde de olumlu bakışın sürdüğünü, hatta büyüdüğünü, İstanbul halkı tarafından benimsendiğini görüyoruz. Bunların her birisi bizi daha da motive ediyor. Yapacak çok işimiz olduğunu bize hissettiriyor. İnşallah bu kutsal şehrin, bütün konularına ilgi duyan, çözüm için mücadele eden bir yönetim olacağız” 

 

Kanal İstanbul'a dair 118 kritik soru!

Kanal İstanbul'daki arazi sarmalı TBMM'ye taşındı!


Geri Dön