19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

Kanal İstanbul'da çalışmalar hızlanacak!

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir"



12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nın açılış törenine katılım gösteren AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, törende bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Binali Yıldırım, konuşmasında Kanal İstanbul projesiyle ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

Kanal İstanbul da çalışmalar hızlanacak!

- Bir işi eğer yapmadan konuşursanız, karşınızda bir sürü dirençler olur. İnşallah Kanal İstanbul hizmetlerimizi taçlandıracak bir proje olacak. Kanal İstanbul ile ilgili bir çok şey konuşuyor. 3 bin yıllık bir boğaz, İstanbul Boğazımız var, İstanbul dünyanın incisi. Ortasında deniz geçen başka şehir yok. 17 kilometrelik İstanbul boğazında 80 dereceyi bulan 12 tane eğim, viraj var.

- Yani 12 virajı her hangi bir hasara kazaya sebep vermeden geçmeniz lazım. Bir dümeni kitlense bunu başarmanız mümkün değil. Dünyanın hiçbir yerinde duyunuz mu gördünüz; gece yatarken geminin evine çarpmasıyla hayatını kaybeden kadın oldu. Bu İstanbul'da oldu. 43 bin geminin yüzde 10'u tehlikeli yük taşıyor. 

Kanal İstanbul da çalışmalar hızlanacak!

Yıldırım, İstanbul Boğazı'nda yaşanan Independenta kazasını anımsattı ve "Bu projeyi ideolojik ve siyasi boş tartışmaların dışında, bölgenin, ülkenin, İstanbul'un güvenliği ve artan ticari ihtiyaçları karşılamak için bir su yolu projesi olarak görmek gerekir ve proje gerçekleştirilecek. İnşallah projeye yakın zamanda hız kazandıracaktır" değerlendirmesinde bulundu.  

Kanal İstanbul'un yeni ihale tarihleri açıklandı!

Kanal İstanbul'un ilk ihalesini Mukarnas Mimarlık kazandı!


Geri Dön