25 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da geri sayım başladı!

Kanal İstanbul'da geri sayım başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "rüyam" olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesi için geri sayım başladı..



Kanal İstanbul Projesi için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "rüyam" olarak nitelendirdiği projede güzergâhın değişme ihtimalinden çevresel etkilere kadar birçok başlık Mecliste görüşürüldü.

 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre 2018 yılı başında temeli atılacak 'Çılgın Proje ile ilgili konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, projede milli güvenlik meselesi başta olmak üzere, vatandaşların can güvenliği, tehlikeli madde taşıyan gemilerin tehlike oluşturmaması, sebepsiz zenginleşmelere ortam verilmemesi gibi hassasiyetleri dikkate aldıklarını belirtti.

 

Kanal İstanbul da geri sayım başladı!

 

Arslan, Kanal İstanbul güzergâhının hidrolik, jeofizik gibi çalışmalar sonucunda belirleneceğini aktaradı. 

 

Bakan Arslan Ege, Marmara ve Karadeniz arasındaki dengenin bozulmaması ve su canlılarının göçünün irdelenmesi gerektiğini vurgulayarak dünyada yeterliliği, güvenirliliği tespit edilen müşavir firmaları proje ve danışmanlık hizmeti ihalesine davet ettiklerini söyledi.

 

"İhaleye 3 firma davet edildi. Yeterliliği olan firmalar katıldı ve Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. ihaleyi kazandı" diyen Bakan Arslan, mühendislik çalışmalarıyla birlikte kanala entegre liman, lojistik gibi yapıların uzman ekipler tarafından belirlenerek, yapım işleri için finans modellerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.



Kanal İstanbul’un etüt ihalesini Yüksel Proje kazandı!

 


Geri Dön