23 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!

Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan 'tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir konumda yeniden inşa edilmesi işi' için yapılan ihaleye 5 firmadan teklif geldi...



Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul için bugün ilk ihaleye çıkıldı. Kanal İstanbul'un etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projeleri için ihale yapıldı.

Tartışmaların odağında bulunan Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir alanda yeniden inşa edilmesi işi için koronavirüs salgını göz ardı edilerek ihale gerçekleştirildi. 

Kanal İstanbul un ilk ihalesi yapıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kağıthane'deki Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen Kanal İstanbul Etki Alanındaki Tarihi Odabaşı ve Tarihi Dursunköy Köprüleri İhalesi için teklifler kapalı zarf usulünde yapıldı.

Toplamda 5 firmanın katıldığı ihalede Artuklu Mimarlık'ın teklifi geçersiz sayıldı. İhale için, Mukarnas Mimarlık 500 bin TL, Hasan Fehmi Şahin 550 bin TL, Safir Jeoteknik 507 bin TL, Altıparmak Mimarlık 408 bin TL teklif etti.

Kanal İstanbul un ilk ihalesi yapıldı!

İhalede işin amacı, “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” şeklinde belirtildi. 

Kanal İstanbul un ilk ihalesi yapıldı!

İhaleyi kazanan firma, köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri araştıracak ve köprülerin taşınacağı yeri tespit edecek. İşin süresi ise 350 gün olarak ifade edildi.  Firma, köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin bitirilmesi gibi işleri yapacak. 

Kanal İstanbul ve deprem!

Kanal İstanbul ihalesi Haziran sonrası yapılacak!

Kanal İstanbul'dan 10 yılda 181.5 milyar liralık gelir!

 


Geri Dön