26 / 04 / 2024

Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...

Kandilli'den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi...

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'de meydana gelen depremde yaklaşık 7-8 kilometrelik bir fay parçasını kırıldığına dikkat çekti. Peki bu deprem Marmara depremini tetikleyecek mi? İşte ayrıntılar...



Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem ve Tsunami İzleme-Değerlendirme Merkezinde (BDTİM) Düzce'de yaşanan deprem ile ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında, KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

KRDAE Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'de yaşanan depremin Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu gibi farklı bölgelerde hissedildiğini belirtti. 

Kandilli den Marmara için şok açıklama! Beklenen büyük İstanbul depremi... 

Kuzey Anadolu fayının Bolu civarında iki kola ayrıldığına vurgu yapan Haluk Özener, "Deprem aslında Düzce Vadisi diyebiliriz, fay vadisi olarak adlandırabiliriz, orada birçok irili ufaklı fay bulunmakta ve o fayların üzerinde, yaklaşık 7-8 kilometrelik bir fay parçasının kırıldığını söyleyebiliriz" açıklamasında bulundu. 

Peki Düzce'de yaşanan deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi? İşte ayrıntılar...


Geri Dön