29 / 03 / 2024

Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin'i bekledi!

Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin'i bekledi!

Kapalıçarşı'da esnafın kepenk kapattığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e Kapalıçarşı esnafı tepki gösterdi. Çarşı esnafı, durumu iddiaları yalanlarak Tekin'e Cuma vakti için davette bulunmuştu.



İstanbul'da ticaretin kalbi olan tarihi Kapalıçarşı'da esnafın yüksek kiralar nedeniyle kepenk kapattığını ve çarşının kiralık ilanlarla dolduğunu iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e Kapalıçarşı esnafından yanıt geldi. 80’lerden bugüne dükkanlarını hiç kapatmadıklarını iddia eden esnaflar, iddiaları yanlanlamıştı. Sabah Gazetesi'nden Zafer Halatçı'nın haberine göre, çarşı esnafı ''Cuma'' vakti için Tekin'e davette bulunmuştu. Gürsel Tekin'den ise davete yanıt vermeyerek çarşıya gitmedi. 

 

 Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin i bekledi!

 

Esnaflardan tepki

Çarşı esnafı her cuma vaktinde olduğu gibi kepenklerini kapatarak cuma namazı kıldı. Cuma namazı olduğu saatte Kapalıçarşı'ya gelen Tekin, "Tarihinin en kötü dönemi. Kapalıçarşı'da esnaf kepenk kapanmış" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Duruma tepki gösteren Kapalıçarşı ensafı ise 'Biz buradayız, dükkanlarımızı kapatmadık, çalışıyoruz. Bizim dükkanlarımız yalnızca cuma namazı vaktinde kapalı olur'' demişti. 

 

 Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin i bekledi!

 

''İşimizin başındayız''

Cuma vakti haricinde dükkanlarda kepenk kapatılmıyor. Dükkanlar, çarşı müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. Cuma namazı vakitlerinde dükkanların çoğunun kapatıldığını söyleyen esnaf, ''Dövizin yükselmesini bahane ederek fırsatçılık yapanlardan hiçbir farkı yok. O da cuma namazı vaktinde geliyor, esnaf namaz kılmak için dükkanlarını kapatmış, beyefendi geliyor 'Çok sayıda dükkan krizden dolayı kapatmış' diyor. Görüldüğü gibi her şey ortada, Kapalıçarşı'da burada. Kendisini davet ettik, gelmedi. Gelseydi, biz hem kendisine burada cuma namazı saatlerinde dükkanların kapatıldığını anlatacaktık, hem de cuma namazından sonra o kapandı dediği dükkanların nasıl açıldığını gösterecektik. Ülkemizde siyasi amaçlarla döviz kuruyla oynanmasından dolayı kriz yaşansa da biz şu anda Allah'a şükür çalışıyoruz. İşimizin başındayız. İşler de yavaş yavaş düzeliyor. Vatandaşta yalanlara inanmasın, bu doğruları bilsin'' şeklinde konuşarak Gürsel Tekin'e tepkilerini dile getirdiler. 

 

 Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin i bekledi!

 

 Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin i bekledi!

 

 

Kapalıçarşı kiralık dükkanla doldu!

 

Kapalıçarşı esnafından Gürsel Tekin'e tepki!


Geri Dön