26 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'da kiralar ötelenecek mi?

Kapalıçarşı'da kiralar ötelenecek mi?

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş kiralarda öteleme olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi...



Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, çarşının içinde yer alan Kalpakçılar Caddesi'nde, salgınla ilgili gerekli önlemlere riayet ederek basın toplantısı gerçekleştirdi.

Fatih Kurtulmuş, yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle ziyaretçi girişine kapatılan Kapalıçarşı'nın 1 Haziran 2020 tarihinde yeniden açılacağını bildirdi.

- "Bu konudaki uygulama, kiracı ile kiraya veren malik arasındaki ilişkidir"

Kurtulmuş, Kapalıçarşı'daki kiralarda öteleme olup olmayacağına ilişkin soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Bu konudaki uygulama, kiracı ile kiraya veren malik arasındaki bir ilişkidir. Kapalıçarşı'nın çok mülkiyetli bir yapısı olması gereği, vakıf kiracıları için Bakanlık bir açıklama yaptı. Burada bunun ötesinde kiracılarla malikler arasındaki anlaşma çok uygun ve yerinde bir davranış olacaktır. Bu konuda bizi hem malikler hem de kiracılar aradı. Aynı cevapları onlara da söyledik. İşin doğrusu da bu. Bu özel hukuktur. Bu hukuk devam ediyor. Bunun makul çözümünü inşallah kendi aralarında bulacaklardır diye ümit ediyorum. Yönetimimizin bu konuda bir sorumluluğu olmaz ama biz her zaman ilişkilerimizde yardım etme, kolaylık gösterme, anlaşmayı teşvik etme yönünde gereken aksiyonu alıyoruz."

Kurtulmuş, Kapalıçarşı 1 Haziran 2020 tarihinde açıldığında ziyaretçilerin içeriye maskesiz, ateşleri ölçülmeden alınmayacağını ve sosyal mesafe kuralına dikkat edileceğini belirtti.

 

 

Kapalıçarşı 1 Haziran'da açılıyor!


Geri Dön