26 / 04 / 2024

Kapatılan il özel idarelerine ait malların devri TBMM'de!

Kapatılan il özel idarelerine ait malların devri TBMM'de!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekili, kapatılan il özel idarelerine ait malların devri ile ilgili Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi verdi..



Kapatılan il özel idarelerine ait malların devri TBMM de!


Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekili, kapatılan il özel idarelerine ait malların devri ile ilgili yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi verdi.


Meclis Araştırması metni


"Trabzon, Konya, Denizli gibi AKP'li belediye başkanlarının görev yaptığı kentlerde kapatılan özel idare mallarını bu yerel yönetimlere devreden iktidar, CHP'li  İzmir  ve Aydın belediyelerinde ise farklı bir tavır izlediği iddia ediliyor. Milyarlarca liralık gayrimenkuller Hazineye'ye ya da bakanlıklara devrediliyor.


Aydın'da özel idareye ait yaklaşık 1.5 milyar liralık 968 taşınmazdan sadece 17'sinin CHP'li Büyükşehir Belediyesine verildiği iddia edildi. Kuşadası ve Didim'deki otellerde CHP'li Büyükşehir Belediyesine değil de bakanlıklara devredilmesi tüm bu iddiaları doğrular niteliktedir. Aydın'daki en değerli mülklerin İçişleri ve Maliye bakanlıklarına devredilmesine karşın AKP'li başkanın yönettiği standart uygulandığının en büyük kanıtıdır. Benzer ayrımcılığı İzmir'de de CHP'li belediyelerden kaçırılarak Hazine'ye devredildiği kamuoyu tarafından iddia edilmektedir.


Yukarıda belirtilen hususlar ışığında;

Özel idareye ait mallarının AKP'nin Belediyelerine devrediliğini ancak diğer Belediyelere aynı uygulamanın yapılmadığı iddialarının belirlenip, araştırılması ve tüm Türkiye'de adil dağılımın yapılıp yapılmadığının gözlenmesi ve kamuoyundaki iddiaların netlik kazanması amacıyla Anayasa'nın 98nci ve içtüzüğümüzün 104ncü ve 105nci maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu açılmasını saygılarımızla arz ederiz."







Geri Dön