20 / 04 / 2024

Kapıcı dairesi tahliyesi!

Kapıcı dairesi tahliyesi!

Apartmanlarda, kapıcılara tahsis edilen kapıcı dairesinin tahliye nedenleri ile ilgili Konut Kapıcısı Yönetmeliği kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte kapıcı konutu ve tahliyesi...



Kapıcı dairesi tahliyesi!

Zorunlu olmamak ile ilgili birlikte kapıcılara tahsis edilen daireler, ne zaman ve nasıl tahliye edilitor, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. Kapıcıya görevi nedeni ile verilen daireler, iş sözleşmesinin son bulması ile tahliye edilebiliyor.


Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alan kapıcı konutu ve tahliyesi ile ilgili hükümler madde 13'te şu şekilde sıralanıyor;


Kapıcı Konutu ve Tahliyesi

Madde 13 — 

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.

Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.

Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez.


Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.


Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır. Bu konuda iş veya toplu iş sözleşmesinden doğan haklar saklıdır.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön