19 / 03 / 2024

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?



Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Feride Hilal İmal'e bir okuyucusu "Kiracıyım. Her ay ödediğim aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?" sorusunu yöneltti. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder? İşte İmal'in o soruya verdiği yanıt...

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20. ve 18. maddesi gereği kıdem tazminatının ödenmesinden kat maliki, yani ev sahipleri sorumlu olur. Fakat kat maliki bu parayı ödemezse kiracı da müşterek ve müteselsilen sorumlu olur. Fakat kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira tutarı ile sınırlı olup, gerçekleştirdiği ödemeyi de kira borcundan düşebilir. Kural böyle olmakla beraber uygulamada yapılan kira sözleşmeleriyle kıdem tazminatının ya da aidatla beraber toplanan kıdem tazminatı fonu katılım payının kiracı tarafından ödeneceğine bir karar da verilebilir.

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Ev sahibi hakları 25 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı hakları 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön