29 / 03 / 2024

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusuna cevap verdi...



Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 20'nci ve 18'inci maddesi kapsamında kıdem tazminatıyla ilgili flaş karar verildi. Buna göre tazminattan hem ev sahibi hem de kiracı sorumlu oluyor. Ancak kat malikinin ödememesi durumunda kiracı müşterek ve müteselsilen sorumlu tutuluyor. 

KİRADAN DÜŞEBİLİR

Kiracının sorumluluğu ödemek zorunda sayıldığı kira miktarı ile sınırlı olup, ödediği tazminat miktarını kiradan düşebiliyor. Kanun böyle olurken uygulama kapsamında yapılan kira sözleşmeleriyle kıdem tazminatının veya aidatla birlikte toplanan kıdem tazminatı fonu katılımı için payı kiracının ödemesi gerekiyor.

 Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

SÖZLEŞMEYE DİKKAT

Eğer ev kiralanırken hazırlanan kira sözleşmesinde bu ifade yer almıyorsa, kanun kapsamında bu bedellerin kat maliki tarafından ödenmesi şartı bulunuyor. 

Ev sahipleri de kiracılar da bu sorunun cevabını merak ediyor!

Ev alırken o tazminata dikkat!


Geri Dön