19 / 04 / 2024

Kar Prefabrik yurtdışına açılıyor!

Kar Prefabrik yurtdışına açılıyor!

İnşaat, betonarme ve prefabrik alanlarında hizmet veren Kar Teknik Prefabrik, halen yüzde 70 seviyesinde olan kapasite kullanım oranını yeni dönemde artırarak, yurt dışına açılmayı hedefliyor...




İnşaat, betonarme ve prefabrik alanlarında hizmet veren Kar Teknik Prefabrik, halen yüzde 70 seviyesinde olan kapasite kullanım oranını yeni dönemde artırarak, yurtdışına açılmayı hedefliyor. Prefabrik sektöründe Karaman ve çevresinin neredeyse tamamına hizmet verdiklerini ifade eden Kar Teknik Prefabrik Yapı Elemanları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yurtbaş, bölgede pazarın büyük bir kısmını elinde bulundurduklarını söyledi.


Yurtbaş,  “Firmamız betonarme prefabrik olarak Karaman’ın yüzde 99’una sahip. Bunun yanında Ankara-Konya-Ereğli bölgeleri ağırlıklı olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde aktif bir rol üstleniyoruz. Firma olarak sektördeki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz” diye konuştu.


Kapasite artışıyla birlikte müşteri taleplerine daha hızlı cevap vereceklerinin altını çizen Yurtbaş, “Ayrıca kapasite artışıyla beraber aynı sektörde faaliyet gösteren bölgesel firmalarla olan rekabet gücümüzü de artırmış olacağız. Bu amaç doğrultusunda 2013 yılının ikinci yarısında yeni hizmet binamıza taşındık ve faaliyetlerimizi burada daha da nitelikli bir şekilde sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.


Yurt geneline çalışıyor


Firma olarak prefabrik konut alanında imal ettikleri ürünleri yurt geneline gönderdikleri bilgisini veren Yurtbaş, başta organize sanayi bölgelerindeki yatırımcılar olmak üzere müşteriye betonarme, prefabrik, prefabrik konut, endüstri sanayi yapıları, fabrika binası, soğuk hava deposu, antrepo, tahıl ve bakliyat depoları, spor salonları, sanayi siteleri, saha zemin beton uygulamaları, çit direk uygulaması, yol kenarlarına koyulmak üzere üretilen beton saksılar ve bahçe duvarları ile hizmet verdiklerini söyledi.


Bu yıl 2012’de olduğu gibi sektörde büyümenin oldukça yavaş seyrettiğini aktaran Yurtbaş, bu durumun firmalarını önemli ölçüde etkilediğini söyledi. Yine de verdikleri etkin hizmet sayesinde bu yılın ilk yarısında cirolarını artırdıklarını dile getiren Yurtbaş, anılan dönemde üretim miktarını da artırdıklarını kaydetti. Sektörde işçi, malzeme ve bürokrasi sorunlarını halen devam ettiğine de vurgu yapan Yurtbaş, “Ayrıca inşaat malzemelerinden özellikle demirde aşırı şekilde yaşanan fiyat iniş çıkışları sektörü olumsuz etkiliyor” değerlendirmesini yaptı.


Kobiden


Geri Dön