20 / 04 / 2024

Karacabey'de 5 bin metrekarelik kapalı alan üst sınırı kaldırılacak!

Karacabey'de 5 bin metrekarelik kapalı alan üst sınırı kaldırılacak!

Karacabey Belediyesi tarafından Sanayi Tesisleri’ndeki ‘5 bin metrekare Kapalı Alan Üst Sınırı’nın kaldırılması için Büyükşehir nezdinde başlatılan yoğun girişimlerden de olumlu haber geldi.



Tarıma dayalı sanayinin ilçeye çekilmesi adına atağa geçen Karacabey Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdürürken, belediye tarafından Sanayi Tesisleri’ndeki ‘5000 m2′lik Kapalı Alan Üst Sınırı’nın kaldırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde başlatılan yoğun girişimlerden de olumlu haber geldi.

‘Modern ve Müreffeh Kent Karacabey’ hedefi doğrultusunda, tarıma dayalı sanayi tesisleri kurmak isteyen yatırımcıları ilçeye çekerek, Karacabey’i girişimciler açısından cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvayan Karacabey Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bir güzel haber de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.


Kırsal bölgelerde yer alan ‘Tarımsal Amaçlı Yapılar ve Entegre Tesisleri’nin büyüyüp yaygınlaşması adına birinci derecede önem arz eden ‘5000 m2′lik Kapalı Alan Üst Sınırı’nın kaldırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde girişimler başlatan Karacabey Belediyesi’nin başvuruları olumlu sonuç verdi.


Karacabey Belediyesi’nin hazırladığı dosyayı inceleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu ve Tarım Komisyonları, üst sınırın değiştirilmesine yönelik talebi konusunda olumlu görüş bildirdi.


“1/100 binlik plan notları değişiyor”

Yüz binlik plan notlarında yer alan, kırsal alanlarda bulunan ‘Tarımsal Amaçlı Yapılar ve Entegre Tesislerin’in 5000 metrekarelik üst sınır sorunun çözülmesine yönelik taleplerin, ilçe ekonomisinin katlanarak güçlenmesi açısından elzem olduğunu dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de yatırım yapmaya hazır, yılın 12 ayı çalışabilecek ve istihdam sağlayacak yatırımcıların bulunduğunu vurguladı.


Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Tarım Komisyonları’ndan gelen olumlu görüşlerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “İlçemizdeki sanayileşme yolunda atılan adımlardan sonra, Karacabey’deki yatırımcıların sayısı da giderek artıyor. Yüz binlik plan notlarında yer alan, ‘Tarımsal Amaçlı Yapılar ve Entegre Tesisleri’ndeki 5000 metrekarelik üst sınır sorunun çözülmesine yönelik taleplerimiz hakkında ilgili komisyonlardan olumlu görüş bildirilmesinden de büyük memnuniyet duyuyoruz. İnanıyorum ki ilerleyen süreçlerde Karacabey, tarıma dayalı sanayi tesisleriyle birlikte, ülkemize büyük değer katacak.” şeklinde konuştu.


“Plan değişikliği önümüzdeki ay Büyükşehir Meclisi’nde görüşülecek”

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyesi İmar ve Tarım Komisyonları’nın da olumlu görüş bildirdiği 1/100.000′lik plan değişikliği oylamasının, önümüzdeki ay Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda gerçekleştirileceği bilgisi verildi.


Bursa Karacabey Haber 


Geri Dön