27 / 04 / 2024

Karadağ Türk müteahhitlerin yeni gözdesi oldu!

Karadağ Türk müteahhitlerin yeni gözdesi oldu!

Karadağ, sunduğu pek çok avantaj ile Türk yatırımcıların da gözdesi. Bugüne kadar daha çok Ortadoğu ülkelerinde inşaat projeleri gerçekleştiren Ongan İnşaat ve Antalya merkezli BHG Yapı da bu ülkede yatırım yapmayı tercih edenler arasında...



Avrupa'nın gözde ülkesi Karadağ, son yıllarda en çok yatırım alan ülkelerden biri oldu. Para'da yer alan habere göre, doğa harikası Dalmaçya kıyılarının en güneyinde kalan, Balkanlar'ın bu küçük ülkesi, Adriyatik'e olan kıyısı, doğal ve tarihi güzellikleri ile tüm dünyadan turistlerin tercih ettiği lokasyonlardan biri haline geldi. Karadağ, sunduğu pek çok avantaj ile Türk yatırımcıların da gözdesi. Bugüne kadar daha çok Ortadoğu ülkelerinde inşaat projeleri gerçekleştiren Ongan İnşaat ve Antalya merkezli BHG Yapı da bu ülkede yatırım yapmayı tercih edenler arasında. Para'dan Özbey Men'in öğrendiğine göre, bu iki şirket iş birliği yaparak Karadağ'da Maya Montenegro ismiyle bir şirket kurmuş. Kurulan şirket, Bayview Hills Montenegro ismiyle bir konut projesi yapacakmış.

El değmemiş doğası ve muhteşem tarihi ile Karadağ'ın en gözde şehirlerinden Tivat'ta yükselen proje yaklaşık olarak 2.5 milyon Euro'ya mal olacakmış. 1+1 ve stüdyo şeklinde 52 daireden oluşan ve üç blok üzerine gerçekleştirilen proje, Adriyatik'in incisi Dubrovnik'e 1 saatlik mesafedeymiş. Karadağ'ın 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize istemediğini hatırlatan Maya Montenegro CEO'su Gani Uğur Bozel, "Karadağ'da yaşamla ilgili bir diğer önemli ayrıntı da şirket kurma, çalışma izni almak gibi süreçlerin ülkeye gelenler için kolay ve hızlı şekilde ilerlemesi" diyor. Projede Adriyatik'le bütünleşen sonsuzluk yüzme havuzu, 7/24 resepsiyon ve güvenlik hizmeti, spor salonu, spa, sauna ve kapalı otopark yer alıyormuş.

 

Türk Yatırımı Bayview Hills projesi Montenegro'da yükseliyor!


Geri Dön