20 / 04 / 2024

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Karadeniz’de fındık hasadı resmi olarak başladı!

Karadeniz Bölgesi'ndeki fındık hasadına  bugün resmi olarak ilk start verildi.



"Ordu'da güzel verim artışı var. Geçen sene 167 bin ton olan rekolte, bu sene 240 bin ton tespit edilmiş" diyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan,  "70 bin ton civarında artış var. İlimiz ekonomisine ciddi kazanç sağlayacaktır" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Fındık üreticileri, bugün resmi olarak bahçeye girdi. Karadeniz’in önemli geçim kaynağı olan fındığın olgunlaşmasıyla birlikte sahil kesimlerinde bazı üreticiler, hasada başladı.

 Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından fındık hasadı için bir açılış töreni organize edildi. Teyneli Mahallesi’nde yapılan törene Ordu İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ekrem Oğurlu, Altınordu Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Öztürk, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan ve ilçe ziraat odaları başkanları katıldı. 

Fındık hasadı dualarla başlarken işçiler, fındıkları koparıp sepetlerine attı. Dolan sepetler çuvallara dolduruldu. Çuvallanan fındıklar omuzlara yüklenerek taşındı ve harmana götürüldü. Burada çuvallardan boşaltılan fındık, harmana serilerek güneşin altında kurumaya bırakıldı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön