25 / 04 / 2024

Karadeniz'in geleceğine yatırım yapılıyor!

Karadeniz'in geleceğine yatırım yapılıyor!

Türkiye'nin doğal güzelleriyle bilinen ve bu yönü ile ön plana çıkan Karadeniz Bölgesinde yatırımlar yapılmaya devam ediyor.



Türkiye'nin doğal güzelleriyle bilinen ve bu yönü ile ön plana çıkan Karadeniz Bölgesinde yatırımlar hız kesmiyor. 

 

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, son dönemde Karadeniz, Arap ve Ortadoğulu turistlerin gösterdiği yoğun ilgiden dolayı adından sıkça söz ettiriyor.

 

Rize’nin İyidere ilçesinde 22 milyon dolarlık yatırımla; yaklaşık 1,5 yıl önce hayata geçen Rize Babillon Hotel Spa ile Restaurant Genel Müdürü Ali Bayramoğlu bölgedeki turizm yatırımları hakkında açıklamalar yaptı. 

 

Bayramoğlu; “İnşallah önümüzdeki dönemde bunları çeşitlendirebilirsek şehir markalaşmasını daha da arttırabiliriz” diye konuştu. Bayramoğlu, öncelikli hedeflerinin bölgeyi kalkındırmak olduğunu dile getirdi. Yörede marka değeri yüksek olan aksiyon ve planlama alanlarında hizmet verebilecek yeterli alanların olmadığını kaydeden Bayramoğlu; “Çok meşhur; yayla, vadi, şelale, köprü ve konaklarımız var. Fakat bunları turizm amaçlı iyi pazarlayamıyoruz. Bu alanların turizm amaçlı şekillenmesi güncellenmesi ve geliştirilmesi gerekiyor” dedi. 


EMLAKÇI İSTİLASI VAR
Sektörde çok ciddi bir otelci emlakçı sorunu oluştuğuna dikkati çeken Bayramoğlu; “Müşteriyi otelde kalacağı maliyetten çok daha düşük bir miktarda ikna ediyorlar. Herhangi bir alt yapı hizmeti olmadan, oda kiralama modeli oluşmaya başladı. Bunun bir numaralı belgesi ise Trabzon’da otellerin yoğun bulunduğu bölge oluşturuyor” diye konuştu.


Geri Dön