23 / 04 / 2024

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun akıbeti merak ediliyor!

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun akıbeti merak ediliyor!

Zonguldak Kömürspor'un iç sahada maç oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun 17 bin 160 kişilik butik stadyum haline dönüştürülmesi için projesi çizildi ancak yapımına hala başlanılmadı.



TFF 2.Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor'un iç sahada maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun içler acısı durumu gözler önüne serildi.

Halkın Sesi'nde yer alan habere göre; 17 bin 160 kişilik butik stadyum haline getirilmesini kararlaştıran ve hale bir arpa yol katedilemeyen Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunun  akabetinin ne olacağı ise merak ediliyor. 2016 yılında depreme uygun olmadığı için eski kapalı tribünler yıkılıp yerine iki yıl önce 2480 kişilik kapasitelik modern bir tribün yapıldı. 

Ancak kapalı tribünlerin tamamlanmasıyla çalışmalar yarım kaldı. Butik Stadyumu'nun projesi çizildi ancak bir türlü ödenek çıkartılmadı. Kamuoyu ile paylaşılan butik stadyumun görselleri şehirde heyecan yaratmasına rağmen neden tamamlanmasıyla ilgili hiç bir açıklamada bulunulmadı.

2019 yılında bitirileceği sözü verilmişti

24 ve 26. Dönem Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, kapalı tribün inşaatında açıklamalar yaparak butik stadyumun 2019 yılında tamamlanacağını söylemişti.

Ulupınar, şu açıklamalarda bulunmuştu: “Şehir Stadında tribün inşaatı hummalı bir şekilde devam etmektedir. Yeni yapılan tribün 17.160 kişi kapasite ile hizmet verecektir. 2018 yatırım programına alınan Kemal Köksal stadyumu  revizyonu 15 milyon ödenek ile kabul edildi. Yılbaşına kadar ikinci etabın başlanması planlanıyor. 2019 yılında tamamıyla butik stadyum haline getirilecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” 

Daha zemin var

Zonguldak Kömürspor'un iç sahada maçlarına ev sahipliği yapan Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nun zeminin kötü olması nedeniyle Kömürspor kalan 4 maçı Devrek İlçe Stadyuma geçti. Kırmızı Lacivertli takım bu sezon zemin nedeniyle bir çok maçında kayıp meydana geldi. Zeminin yenilenmesi planlanan  Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunun ne zaman çalışmalar başlayacağı ise henüz açıklanmadı.
 


Geri Dön