25 / 04 / 2024

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu yıkılıyor!

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu yıkılıyor!

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda kapalı tribünler için nihayet somut adım atıldı. Kapalı tribünlerde bulunan malzemelerin tahliye çalışmaları başlarken, işi alan yüklenici firmanın dozerleri getirmesiyle yıkım başlayacak.



Zonguldakspor’un maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda kullanılmaz durumda olan Kapalı tribünleri için nihayet somut adım atıldı. Kapalı tribünlerde bulunan malzemelerin tahliye çalışmaları başlarken, işi alan yüklenici firmanın dozerleri getirmesiyle yıkım başlayacak.


KAPALI TRİBÜNDE TAHLİYE ÇALIŞAMALARI BAŞLADI


1940 yılında inşa edilen Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda kullanılamaz durumda bulunan Kapalı tribünleri nihayet çıkıyor. Yıllardır ödeneği hazır olduğu söylenen ancak bir türlü yıkım işine başlanamayan Kapalı tribünler için somut adım atıldı.


Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda Kapalı tribünlerin altında ve içerisinde bulunan malzemelerin tahliye çalışmaları başladı.


Kapalı tribünlerin alt kısmında bulunan Amatör Spor Kulüpleri’nin soyunma odalarının da boşaltılmasıyla, işi alan Tilda Teknik İnşaat tarafından yıkım işlerine başlanacak. Firmanın iki gün içinde dozerleri getirerek, Kapalı tribünlerin kısa zamanda yıkılması bekleniyor.


YIKIMIN ARDINDAN İHALE SÜRECİ BAŞLIYOR


Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından yıkım işlemlerinin bitmesinin ardından, projesi hazır olan 3 bin kişilik kapalı tribün için ihale çalışmalarına geçilecek.


2013 yılında ödeneği Zonguldak’a gönderilen ancak yapımına başlanamadığından, Gençlik Spor Bakanlığı’nın tribünlerin yapım işini 2016 yatırım programına alacağı öğrenildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, tahliye çalışmalarını takip etti. 


Zonguldak Pusula Gazetesi


Geri Dön