25 / 04 / 2024

Karaman-Ulukışla demiryolu hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

Karaman-Ulukışla demiryolu hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Karaman-Ulukışla demiryolu hattının genişletilmesi ile ilgili çalışmaları TBMM gündemine taşıdı..



Karaman-Ulukışla demiryolu hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Karaman-Ulukışla demiryolu hattının genişletilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

 

Gürer önergesinde "Karaman-Ulukışla arası mevcut TCDD tek hatlı konvansiyonel hattın çift hatta çıkarılması için altyapı için altyapı inşaat çalışmalarının 2018'de, elektrifikasyon çalışmalarının ise 2017 sonunda tamamlanması hedeflendiği açıklanmıştı." diyerek konuya ilişkin 5 soru sordu.

 

Gürer'in soruları


1- Bu hedeflerin gerçekleşme oranı nedir?

2- Karaman-Ulukışla yolunun projesi tamamlanması ve yapım ihalesi için çalışmaları hangi aşamadadır?

3- Ulukışla-Yenice arası mevcut tek hatlı konvansiyonel hattın çift hatta çıkarılması için etüd çalışmaları tamamlanmış mıdır?

4- Ulukışla, Çiftehan, Pozantı, Belemedik, Hacıkırı, Karaisalıbucağı, Durak ve Yenice durakları yer alacağı çift hat ne zaman tamamlanacaktır?

5- Yenice-Adana arası mevcut çift hatlı demiryolunun dört hatta çıkarılması ve Yenice, Şehitlik ve  Adana  duraklarının yer alacağı çalışma hangi aşamadadır?

 


Geri Dön