29 / 03 / 2024

Karayolları, müteahhitlere olan borcunu sıfırlıyor!

Karayolları, müteahhitlere olan borcunu sıfırlıyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ödenek dopingi… Karayolları, müteahhitlere olan ve 2018 yılından kalan 11 milyar TL’yi aşkın borcunu sıfırlıyor. 



Karayolları’na, 2018 yılında yaklaşık 11 milyar TL yatırım ödeneği verildi. Bu tutar, yıl içinde yapılan yatırımlarla harcandı. Yol yatırımları da hızla sürdürüldü. Bu arada, müteahhitlere belli bir miktar borç birikti. Karayolları, ek ödenek talebinde bulundu. Söz konusu ödeneklerle birlikte 2018 yatırım bütçesi, 20 milyar TL’yi aştı.

Habertürk'ten Olcay Aydilek'in haberine göre Karayolları, 2019 yılına 11 milyar TL’yi aşkın borçla girdi. Borç, işlerin yavaşlamasına neden oldu. Karayolları, bu sorunu aşıyor. Müteahhitlere olan borçlarını sıfırlıyor.

Müteahhitlere, 8.5 milyar TL’lik ödeme yapıldı. Mart ayında da kalan tutar kapatılacak. Böylece, müteahhitler ve taşeronlar finansal olarak rahatlatılacak, işler hızlanacak.

Yüklenicilerin, 53 gün süreleri kaldı. Bu süre içinde Karayolları'na yazılı olarak başvurmaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın “görüş”ü ve Karayolları'nın “onay”ı sonrasında projeler ya feshedilecek ya da tasfiye edilecek.


Geri Dön