20 / 04 / 2024

Kardeşi olanlar dikkat! Resmen belli oldu! Eviniz...

Kardeşi olanlar dikkat! Resmen belli oldu! Eviniz...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde kardeşlere miras kalan gayrimenkulün satışının nasıl yapılacağını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, miras kalan mülklere mirasçıların ortak olacağını, bu ortaklığın elbirliği mülkiyeti (iştirak halinde mülkiyet) şeklinde olduğunu belirtti. Mirasçı durumunda olan kardeşlerin bu yere malik olduğunu aktaran Tamer Heper, bu yerdeki ortaklık payının belirlenmediğini aktardı. 

"Bu durumda okuyucumun bu yerden tahliyesi istenebilir mi? Hayır, istenemez. Zira aralarında bir kira ilişkisi yoktur ki kira ile ilgili mevzuat uygulansın" ifadelerini kullanan Heper, okuyucunun burada malik sıratıyla oturduğunu, maliklerden biri olmanın durumunu değiştirmeyeceğini belirterek tahliyeyi talep konusunun bu şekilde olduğunu aktardı. 

Kardeşi olanlar dikkat! Resmen belli oldu! Eviniz...

***

Heper, gayrimenkulün satışının iki kardeş tarafından yapılmasının hukuken mümkün olmadığına dikkat çekti. "Fakat yapılabilecek bir girişim söz konusu olabilir, o da ortaklığın giderilmesi talepli dava açmak." diye konuşan Heper, mahkemenin bu  durumda satışa karar verebileceğini ve açık artırma ile evin satılacağını belirtti. 

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...

Konut sitelerinde iş yeri olanlar dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!


Geri Dön