24 / 04 / 2024

Karşıya Stadı'ndaki belediyeye ait alan ne olacak?

Karşıya Stadı'ndaki belediyeye ait alan ne olacak?

Karşıyaka Stadı'ndaki belediyeye ait alanın Spor Genel Müdürlüğü'ne devri için düğmeye basıldı. AK Partili Mertoğlu, stada her zaman karşı çıkan Akpınar'ın bu karar için mecbur kaldığını söyledi.



Yalı'ya yapılan Karşıyaka Stadı'na başından beri karşı çıkan ve bunun için mahkemenin yolunu tutan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediyeye ait alanı Spor Genel Müdürlügü'ne bedelsiz verme konusunu meclise taşıdı. AK Parti cephesi bu karar sonrası, taraftarın özlemle beklediği yeni Karşıyaka Stadı için geçmişte "Çadır kurar yine yaptırmam" diyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın mecbur kaldığına dikkat çekti. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, "Büyükşehir, kendine ait arsasını Göztepe Stadı'nın yapımı için bedelsiz olarak verince, Başkan Akpınar mecbur kaldı" dedi. İzmir'de yaşanan stat krizi nedeniyle adeta göçebe hayatı yaşayan İzmirli futbolseverlerin stat çilesinin bitmesine az kaldı. Yıkımı tamamlanan Karşıyaka Stadı'ndaki belediyeye ait alanın Spor Genel Müdürlüğü'ne devri için düğmeye basıldı. Önceki gün eylül ayı meclis toplantısının ilkini gerçekleştiren Karşıyaka Meclisi, toplantıda, Karşıyaka Stadyumu'nun yapılacağı alanın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne ücretsiz olarak tahsisi meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Yetki devri için verilen önergeyi oy birliği ile komisyonlara sevk etti. Önerge şimdi komusyonlarda görüşülüp ikinci oturumda meclis üyelerinin önüne tekrar gelecek. Önergenin eylül ayının ikinci Meclis oturumunda kabul edilmesi bekleniyor. Bir yıldır bu konuyu sık sık gündeme getirdiğini ifade eden AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı ve AK Partili Meclis üyesi Abdullah Mertoğlu, "Ben hep stadın önünün açılmasını istedim. Karşıyaka Spor Kulübü artık başka yerlerde maç yapmaktan kurtulmalıydı. Başkanın tavrı hep olumsuzdu. Bin tane bahane buldu. Ancak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ait bin 406 metrekare arsanın Belediye Meclis kararıyla Göztepe'ye bedelsiz devretme kararı alınca işler değişti. Başkan mecbur kaldı. Önerge şu anda komisyonlara gönderildi. Önümüzdeki oturuma yetiştirilir diye tahmin ediyorum" ifadelerinde bulundu. Başkan Akpınar'a çağrıda bulunan Mertoğlu, "Belediye başkanı bu stadın hızlı bir şekilde yapılması için her türlü engeli kaldırmalıdır. Bu yolda da ilk olarak bu önergeyi meclisten geçirmesi gerekiyor. Bu önergeden vazgeçeceğini sanmıyorum. Eğer çark ederse bu sefer kendiyle ve büyükşehir ile çelişecektir. Karşıyaka taraftarı artık stadına kavuşsun. Çile çekmekten kurtulsun" diye konuştu. 


YAŞANAN ÇİLE ORTADA 

Daha önce Başkan Akpınar'dan davayı geri çekmesini söyleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, futbol, basketbol ve voleybol şube başkanlarınında katıldığı Mavişehir'deki kulüp binasındaki düzenlediği basın toplantısında stat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erten, "Stat konusunda İzmir'in çilesi ortada. Buca'daki zeminin halini herkes gördü. Diğer kulüplerimiz Bursa ve Denizli'ye gitti. Stadımızla ilgili Spor Bakanlığı'na tahsisi konusunda belediyemize resmi müracaat yapıldı. Belediyemizin bugün (cuma) yapacağı toplantıda kararın çıkmasını bekliyoruz" dedi. 


Sabah Egeli



Geri Dön