26 / 04 / 2024

Karşıyaka Stadı inşaatının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Karşıyaka Stadı inşaatının ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Karşıyaka Stadının inşaatının ne zaman tamamlanacağına ve stadı bulunmayan spor kulübü sayısına ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Mahir Polat, Karşıyaka Stadının inşaatının ne zaman tamamlanacağına ve stadı bulunmayan spor kulübü sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Polat, şu ifadeleri kullandı: ''İzmir’in Karşıyaka ilçesi Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. İzmirimiz’in güzide bir kulübü olan Karşıyaka, 1912 yılında İzmir’deki azınlık kulüplerine tepki olarak o dönemin Türk gençleri tarafından kurulmuş bir kulübümüzdür. Zor şartlarda özverili bir şekilde spor hayatını devam ettiren bu kulübümüz, Kurtuluş Savaşı yıllarında tüm sporcuları ile birlikte bu mücadeleye bizzat katılmış, çeşitli cephelerde düşmanla savaşmıştır.

Armasında Türk bayrağı taşıyan ilk kulüplerden biri olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün ne yazık ki bir stadı bulunmamaktadır. Karşıyaka Spor Kulübü, tüm maçlarım deplasman sayılabilecek ilçelerde oynamaktadır. Bu durum aynı zamanda maddi zorlukları da beraberinde getirmektedir.

Karşıyaka’da, 2015 yazında eski stat ve tesisleri yıkılmış, arazide zemin iyileştirme çalışmaları başlatılmıştır. İktidar partisi temsilcileri tarafından 4 kez temel atma törenlerinin yapılmasına rağmen aradan geçen sürede inşaat bir türlü başlamamıştır. Karşıyaka taraftarları, stadın yerine alışveriş merkezi yapılacağı yönünde endişeler taşımaktadır. Aynı tarihlerde başlanan Göztepe ve Alsancak Stadı yapımı belli bir aşamaya gelmişken, Karşıyaka’da yapılacak olan stat için hiçbir yol kat edilmemiş olması üzücüdür. Spor üzerinden siyaset yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez.''

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın soruları:

1) 2002 yılından önergenin yanıtlandığı tarihe kadar Türkiye’de kaç stat inşaatına başlanmıştır? Bu inşaatların kaçı bitirilmiştir? Hala devam eden stat inşaatı sayısı kaçtır?

2) Karşıyaka Stadı’nın inşaatı önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle hangi durumdadır? Bu stadın ne zaman bitirilmesi planlanmaktadır? Yaşanan gecikmenin nedeni nedir?

3) Karşıyaka Stadı’nda uzun süredir bir adım atılmayarak, Karşıyaka halkı cezalandırılmak mı istenmektedir? Eğer böyle bir kasıt yok ise neden bugüne değin stat tamamlanmamıştır?

4) Türkiye’de Karşıyaka Spor Kulübü gibi köklü bir tarihe ve geniş taraftar kitlesine sahip olduğu halde stadı bulunmayan kaç tane spor kulübü bulunmaktadır?

5) Olimpiyatlardaki başarısızlığımız ortada iken Karşıyaka Spor Kulübü gibi sadece futbol değil birçok amatör branşta mücadele veren kulüplere, diğer kulüplerden farklı olarak nasıl destekler verilmektedir? Veriliyor ise bunlar nelerdir?

6) Armasında Türk bayrağı taşıyan ve tarihinde milli değerlere sahip olan Karşıyaka Spor Kulübü’ne bugüne değin Bakanlığınızca ne gibi yardımlar yapılmıştır? Bu yardımların yeterli olduğu düşünülmekte midir?


Geri Dön